SEGRE

MUNICIPIS SUBMINISTRAMENTS

Quasi 1 dia sense aigua per una canonada trencada als Omellons

Va afectar la conducció que proveeix la localitat || Una rebentada que es va detectar dijous i no es va donar per reparada fins ahir

Treballs dimecres per reparar la canonada de Tremp.

Treballs dimecres per reparar la canonada de Tremp.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tots els veïns dels Omellons, uns 210, han passat gairebé un dia sense aigua de l’aixeta per una rebentada a la canonada principal que proveeix aquesta localitat des del dipòsit municipal. L’alcalde, Jordi Gaya, va explicar ahir que l’avaria es va detectar dijous al matí i van haver de tallar el subministrament. Al voltant de les 19.00 hores d’aquell mateix dia, els veïns van recuperar l’aigua però, unes tres hores després, van haver de tornar a tancar-la.

El servei no es va normalitzar fins ahir, al voltant de les 16.30, després que es donés per reparada la canonada trencada. El primer edil va assegurar que la incidència va ser “complicada de reparar” i va atribuir la ruptura de la conducció principal al “desgast”. Així mateix, va assegurar que no va caldre activar cisternes per subministrar aigua potable als veïns.

La rebentada de la canonada arriba després que, en les últimes setmanes, s’hagin registrat avaries al subministrament en diverses poblacions. La més greu va tenir lloc aquesta setmana a Tremp, on entre 1.500 i 2.000 veïns es van quedar sense aigua durant més de 24 hores (vegeu el desglossament).

Tremp va passar més de 24 hores sense servei per una avaria similar

? Un de cada tres veïns de Tremp va estar sense aigua entre dimarts i dimecres per culpa d’una canonada trencada.

El servei va recuperar la normalitat dijous, després que també s’haguessin de reparar dos vàlvules. Per això, l’ajuntament va anunciar que demanarà una revisió de la xarxa de proveïment (vegeu SEGRE d’ahir). El servei va funcionar ahir amb normalitat.A més, l’intens fred que s’està registrant a les comarques de Lleida des de principis de gener també ha provocat talls en el subministrament en algunes poblacions del Pirineu a causa de la presència de gel a les conduccions.

Això va ser el que va passar a mitjans de mes a Peramea, a Baix Pallars; Collmorter, a Castell de Mur, i Castilló de Tor, al Pont de Suert.

tracking