SEGRE

REGADIUS RENOVABLES

El Garrigues Sud estrenarà aquest any una planta solar a Bovera

Per començar a suprimir els bombatges

Una de les basses que s’omplen mitjançant bombatge elèctric.

Una de les basses que s’omplen mitjançant bombatge elèctric.C.R.G.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La planta fotovoltaica prevista a Bovera per suprimir bombatges elèctrics al Garrigues Sud estarà en marxa aquest any i també començaran les obres de la de Flix, segons va explicar el president de la comunitat de regants, Xavier Pelegrí. L’assemblea de finals d’any va aprovar el pressupost del 2022 que inclou una partida de 2,6 milions per a la construcció d’aquestes dos plantes fotovoltaiques que permetran eliminar els respectius bombatges. D’aquesta forma s’engega el programa amb què el sistema pretén ser 100% sostenible generant energia de proximitat a través de plantes solars.

La previsió és eliminar les 9 estacions elèctriques de bombatge que omplen les 14 basses que proveeixen les 9.200 hectàrees del reg de suport a Flix, Bovera, la Granadella, Juncosa, Bellaguarda i els Torms. D’aquí a dos anys gairebé el 20% de l’energia que es gasti la produirà la mateixa comunitat. La planta de Bovera està a punt de ser licitada per la Generalitat.

Acció Climàtica s’encarrega d’aquest tràmit per poder rebre els fons Next Generation de la UE. Pel que respecta a la de Flix, Pelegrí va dir que estan pendents de concretar alguns detalls amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE).

tracking