SEGRE

IGUALTAT MUNICIPIS

Més de 140 trucades al 112 per violència masclista a les Garrigues el 2021

Han augmentat un 40% en dos anys

Acció reivindicativa de l’associació Histèriques de Juneda.

Acció reivindicativa de l’associació Histèriques de Juneda.ASSOCIACIÓ HISTÈRIQUES DE JUNEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les trucades al 112 per violència masclista han augmentat un 40% en dos anys a la comarca de les Garrigues, amb un total de 141 el 2021. En aquestes trucades d’emergència, s’inclouen tant els avisos per agressió o maltractament físic i psicològic entre parelles sentimentals, així com també violència en el nucli familiar i fins i tot trucades de “dones que busquen informació perquè viuen una situació de violència, però sense emergència”, assenyalen des de Protecció Civil. Precisament per a aquest any, han augmentat els ajuts del Pacte de l’Estat contra la violència de gènere.

En l’exercici anterior, el Govern central va aportar gairebé 40.000 euros al conjunt dels municipis de les Garrigues, mentre que aquest any la quantitat s’eleva a poc més de 70.000. Aquesta ajuda de l’Estat “és molt necessària en el nostre municipi, ja que hem detectat un augment de casos preocupant”, va justificar l’alcalde de Juneda, Antoni Valls. Un augment que també ha provocat conflictes.

A Juneda, els ajuts s’han gairebé quadruplicat (de 3.600 euros a 12.700). El consistori ha demanat la redacció d’una proposta a l’associació Talma, que atén persones amb discapacitat, trastorn mental i amb risc d’exclusió social. Tanmateix, l’associació feminista Histèriques de Juneda acusa el consistori de menystenir-les i de practicar opacitat en la política de repartiment d’aquests ajuts.

A les Borges, el consistori disposa aquest any d’una mica més de 13.000 euros (el 2021 van ser 4.000). El portaveu de l’oposició, Josep Farran, assenyala que l’ajuntament menysté aquells “grups feministes de tendència anticapitalista”, en al·lusió al Grup Feminista Maria Rius.

tracking