SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Castelldans tindrà Espai Cultural a la fi al cap de 10 anys bloquejat

Reprenen les obres amb un nou projecte i finalitzaran el 2023

Les arcades històriques que es van traslladar a l’edifici tancat.

Les arcades històriques que es van traslladar a l’edifici tancat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa pública Infraestructures de la Generalitat ha encarregat una modificació del projecte de l’Espai Cultural de les Arcades de Castelldans que permetrà reprendre les obres aquest any i acabar-les el 2023, segons va explicar l’alcalde Conrad Llovera. D’aquesta forma, es desencalla una infraestructura iniciada fa gairebé una dècada i pendent de finalitzar. Allà es van traslladar pedra a pedra les restes de les arcades de l’antic convent cartoixà des de la plaça de la localitat.

L’empresa pública de la Generalitat Aigües del Segarra-Garrigues (ASG) serà l’encarregada d’executar els treballs. L’edifici havia d’acollir el centre d’interpretació d’aus estepàries que, finalment, es va ubicar a Mas de Melons. Ara, el nou Espai Cultural de les Arcades allotjarà la biblioteca municipal, a més de sales on es portaran a terme activitats culturals i una exposició permanent sobre la biodiversitat de la zona.

L’alcalde va valorar que, atesa l’espera, “és un projecte que no hauria d’haver-se portat a terme i que va suposar destruir un enclavament històric” del poble.

tracking