SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Els acusats de la mort del seu nadó rebutgen declarar davant els Mossos

No ho van fer ni dimecres ni ahir i avui passen a disposició judicial || Els serveis d'atenció a la infància no tenen constància d'antecedents de maltractaments

Vista de l’edifici en el qual resideix la parella arrestada.

Vista de l’edifici en el qual resideix la parella arrestada.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parella d’Artesa de Segre detinguda dimarts per causar presumptament la mort del seu nadó de tot just tres mesos va declinar ahir declarar davant dels Mossos i passarà avui a disposició davant del jutjat de guàrdia de Balaguer. Els acusats, un home de 32 anys i una dona de 20, ambdós originaris del Brasil, van ser arrestats dimarts a la tarda després que els primers resultats de l’autòpsia apuntessin a una mort criminal del petit, que presentava cops i lesions en diferents parts del cos. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va acudir dilluns abans de les set del matí al domicili de la parella a la plaça de l’Ajuntament d’Artesa de Segre.

El petit es trobava en parada cardiorespiratòria i els sanitaris no van poder fer res per salvar-li la vida. Pel que sembla, els progenitors haurien explicat en un primer moment que van veure que el nadó no respirava quan li anaven a donar el biberó. Malgrat que inicialment es va pensar que es tractava d’una mort sobtada del lactant, com es coneix la defunció abrupta i impredictible d’un nadó sense que se li trobi cap explicació, les proves forenses practicades al cos van trobar lesions tant internes com externes que podrien correspondre’s al fet que el petit va poder patir maltractaments, com la síndrome del sacseig o una caiguda.

L’equip de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra a la Regió Policial de Ponent, que dimecres va escorcollar l’habitatge a la recerca d’indicis i per recollir mostres a la roba del nadó i els llençols, indaga ara si el menor va poder patir maltractaments o desatenció anteriorment. Sobre això, el departament de Drets Socials va dir ahir a SEGRE que els serveis d’atenció a la infància no tenen constància d’antecedents de maltractaments. A l’espera de passar avui a disposició del jutge, els dos arrestats es van negar dimarts a declarar a comissaria, com va avançar aquest diari, i tampoc no ho van fer ahir.

Es dupliquen el 2021 els casos de maltractament infantil a Lleida

Els casos de maltractament infantil detectats per l’administració durant l’any passat a les comarques lleidatanes es van duplicar respecte als del 2020. Segons el Registre Unificat de Maltractaments Infantils (Rumi-Salut), les dades dels quals gestiona la conselleria de Drets Socials, el 2021 hospitals i centres d’atenció primària van notificar 95 casos de maltractament (també de sospites d’un possible maltractament) a nens i adolescents a la província. Això suposa el doble que els episodis detectats un any abans, que van ser 47 a la demarcació. La conselleria assenyala que un nen o adolescent pot haver patit més d’un tipus de maltractament de forma simultània. Dels 95 casos de maltractament denunciats, 25 van ser catalogats com a episodis greus, cinc més que l’any anterior.

tracking