SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen una asseguradora per un foc en una casa de Castellserà

La companyia no volia pagar al·legant que va ser un “accident per fumador” || La jutge fixa en 53.000 euros la indemnització a l'afectat pels danys ocasionats

Estat en el qual va quedar la teulada de la casa després de l’incendi.

Estat en el qual va quedar la teulada de la casa després de l’incendi.L. PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat de Primera Instància i Instrucció 2 de Balaguer ha condemnat una companyia d’assegurances a indemnitzar amb 53.000 euros el propietari d’una casa de Castellserà per cobrir els danys ocasionats per un incendi que hi va haver el 5 d’octubre del 2017. La jutge estima la demanda presentada pel propietari de l’habitatge, representat pel lletrat Xavier Prats, i condemna la companyia asseguradora de la llar, que rebutjava indemnitzar pels danys a l’entendre que l’incendi es va deure a “un accident per fumador” i aquesta era una de les clàusules d’exclusió del contracte. El foc, que es va declarar la matinada del 5 d’octubre de 2017 a Castellserà, va provocar l’ensorrament de la teulada i va obligar a desallotjar els tres veïns que hi havia a les dos plantes de l’immoble.

Els Bombers de la Generalitat van rebre a les 2.10 hores l’avís d’un incendi a les golfes de l’habitatge situat al número 71 del carrer de les Eres. Hi van treballar vuit dotacions i no el van poder donar per extingit fins a les 4.23 hores de la matinada

L’incendi va ocórrer el 5 d’octubre del 2017, es va originar a les golfes i hi va haver tres desallotjats

La jutge considera que “no és necessari entrar a estudiar la causa de l’incendi i el seu origen, per tal com la clàusula limitadora del risc no pot operar en aquest cas. Hi ha, en qualsevol cas, cobertura efectiva de l’entitat asseguradora”.

En aquest sentit, els Bombers no van poder determinar la causa de l’accident però, a manifestacions verbals d’un d’ells, “el sinistre es podria haver originat a causa d’una pila d’una joguina o d’algun aparell electrònic que estigués guardat a les golfes, o bé per algun cable o per la presència de dissolvents”, segons consta en la demanda. La jutge fixa la indemnització total en uns 53.000 euros, dels quals 38.000 es corresponen als danys i 15.000, als interessos des de la reclamació. La companyia ja ha pagat.

tracking