SEGRE

TURISME ESPORTIU

L'inici de la temporada de pesca atreu als rius de Lleida aficionats de tot Catalunya

Nombrosos pescadors estrenen la campanya de baixa muntanya malgrat el fred i la pluja a les comarques del Pirineu || Societats locals guanyen membres i augmenta l'interès per capturar peixos sense mort

Un jove mostra una truita capturada a l’Alt Urgell.

Un jove mostra una truita capturada a l’Alt Urgell.LL. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El començament de la temporada de pesca va atreure ahir aficionats de tot Catalunya als rius de les comarques del Pirineu. Nombrosos pescadors van estrenar la campanya a baixa muntanya i podien veure’s tant en solitari com en grups en diferents trams del Segre i de la Noguera Pallaresa. Van acudir a la recerca de les truites autòctones malgrat el fred i de les pluges al llarg de la jornada, que es va desenvolupar sense incidents, segons fonts del cos d’Agents Rurals.

El mal temps va reduir l’afluència de pescadors respecte a l’inici de la temporada en anys anteriors, però els que van venir es van mostrar satisfets: les pluges dels últims dies no han enterbolit les aigües dels rius i hi havia exemplars per capturar, per la qual cosa va ser un gran dia per als aficionats a la pesca esportiva. Un grup d’una quinzena procedents d’Igualada van estrenar la campanya a la Noguera Pallaresa al seu pas per Sort. A l’Alt Urgell podien veure’s pescadors de diferents edats i procedències a les aigües del Serge.Lluís Sánchez, vicepresident del Club de Caça i Pesca Alt Urgell, va explicar que “estem fomentant el vessant esportiu d’aquest esport amb la pesca sense mort”, i va assegurar que “aquest any hem rebut un cinc per cent de nous socis al club i superem els dos-cents”.

Per la seua banda, Ismael Jurado, instructor de l’Escola de Pesca de la Noguera Pallaresa, va apuntar que “en aquesta temporada no hi ha canvis pel que fa a les vedes”. L’ordre d’aquest any, publicada aquesta mateixa setmana, manté l’obligació de sacrificar exemplars que pertanyin a espècies exòtiques invasores al capturar-les.Al marge de la legislació, Jurado va explicar que “com a novetat, estem oferint cursos a fi de captar nous pescadors”. El municipi de Soriguera va donar ahir la benvinguda a la temporada de pesca a la Noguera Pallaresa amb un acte a Baro en què es van presentar els projectes de conservació de la truita autòctona del Pirineu.

Després de l’inici de la pesca de baixa muntanya, la temporada d’alta muntanya s’iniciarà el 14 de maig. En tots dos casos, conclouran el 15 d’octubre.

Un pescador a les aigües del Segre a l'Alt Urgell.

Un pescador a les aigües del Segre a l'Alt Urgell.LL. S.

tracking