SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Absolt l'acusat de violar una dona embarassada a Miralcamp

L'Audiència diu que el relat de la víctima és “ambigu” i “mancat de detalls” || Va dir que la va agredir per venjar-se del seu marit i Fiscalia demanava 15 anys de presó

L’acusat durant el judici celebrat el 10 de febrer passat a l’Audiència de Lleida.

L’acusat durant el judici celebrat el 10 de febrer passat a l’Audiència de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha absolt un veí de Miralcamp acusat de violar una coneguda quan estava embarassada de set mesos. El tribunal considera que la declaració de la víctima durant el judici, celebrat el 10 de febrer passat, va ser “ambigua” i “totalment mancada de detalls”, per la qual cosa preval la presumpció d’innocència. La Fiscalia va demanar una condemna de 15 anys de presó per agressió sexual i no té previst presentar recurs contra la sentència.

La víctima va denunciar que l’agressió havia estat una revenja, ja que el seu marit havia estat condemnat per assetjar la dona de l’acusat i que el dia dels fets havien tingut un judici. Segons va denunciar la dona, els fets van tenir lloc el 7 de febrer del 2019, quan l’acusat, segons va declarar, la va abordar quan va sortir de casa per tirar les escombraries a Arbeca i la va pujar per força a un vehicle, al costat d’uns altres dos homes. La van portar, segons el seu testimoni, a un descampat a Miralcamp, on la van agredir.

La víctima va declarar que l’acusat “em va fer el que va voler”, però no va poder precisar detalls ni si l’acusat va arribar a violar-la. “Em dol molt haver de recordar-ho”, va assegurar en el judici. D’altra banda, agents dels Mossos d’Esquadra van assenyalar que la dona va trucar al 112 demanant auxili i que quan van arribar al lloc on es trobava estava “espantada” i amb la “roba trencada”, però van destacar que hi havia confusió en alguns detalls.

Una falta de credibilitat que ara recull l’Audiència per absoldre l’acusat, que va negar els fets durant el judici i també va acusar la dona de voler venjar-se perquè al marit de la víctima li havien posat un ordre d’allunyament respecte a la seua dona.La Fiscalia va donar credibilitat a la víctima al considerar que la seua declaració era coherent. Tanmateix, l’Audiència assenyala que hi va haver contradiccions i ambigüitats en el testimoni de la dona. Val a recordar que la setmana passada l’Audiència va absoldre un veí de Lleida acusat d’obligar el seu fill de 5 anys a practicar sexe oral al no donar credibilitat a la denúncia i que dies abans també havia absolt dos joves de Balaguer que estaven acusats de violar una excompanya de col·legi a l’estimar manca de proves.

tracking