SEGRE

INVESTIGACIÓ PROJECTES

Més de 50 senyals adaptats a persones amb discapacitat en edificis de Juneda

Un dels pictogrames col·locats a Juneda.

Un dels pictogrames col·locats a Juneda.ALBERT GONZALEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Estudiants de la Universitat de Lleida especialitzats en necessitats educatives especials i diversitat han dissenyat més de mig centenar de pictogrames desplegats al nucli urbà de Juneda per senyalitzar edificis públics i comerços. Es tracta d’una iniciativa destinada inicialment a nens amb trastorns comunicatius, malgrat que es fa extensiva a totes aquelles persones amb dificultats per ubicar els serveis bàsics de la ciutat: estrangers, gent gran i tots aquells afectats per patologies mentals, entre altres col·lectius.

Aquest projecte va arrancar fa més d’un any quan Mireia Batlle, veïna de Juneda i mare de dos bessons amb trastorns d’espectre autista, va reclamar a l’ajuntament ajuts per a nens amb discapacitats. A través d’un conveni amb la Universitat de Lleida (UdL), els estudiants d’Educació Especial van dissenyar durant diversos mesos aquests pictogrames.

Estan basats en els símbols universals del Sistema Augmentatiu i Alternatiu de Comunicació (SAAC). “Ha estat una oportunitat formativa única i una manera de posar la ciència i la investigació universitària al servei de la nostra comunitat”, va explicar ahir la professora d’Educació Especial Cristina Petreñas.

tracking