SEGRE

FAUNA GRANS DEPREDADORS

Ressorgeixen les protestes ramaderes contra el llop i l'os al Pirineu

Gabriel Jordana mostra l’ovella atacada a la Vall Fosca.

Gabriel Jordana mostra l’ovella atacada a la Vall Fosca.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La denúncia de l’atac d’un llop a una ovella a la Torre de Capdella, actualment sota investigació, i l’ensurt d’un caçador al topar amb un os i les seues cries durant una batuda de senglars a la Guingueta d’Àneu (vegeu SEGRE d’ahir) han reactivat les protestes de ramaders contra aquests dos depredadors al Pirineu. L’organització agrària Asaja va insistir ahir que la proliferació d’aquestes dos espècies és incompatible amb la ramaderia extensiva. “Els ramaders comencen a tenir por de pujar a les pastures”, va advertir el president d’Asaja a Lleida, Pere Roqué, ahir a la Torre de Capdella.

Es va mostrar convençut que l’atac a una ovella denunciat en aquest municipi va ser efectivament obra d’un llop, amb independència que la Generalitat ho acabi confirmant-ho o no. El ramader que va denunciar el fet, Gabriel Jordana, s’hi va ratificar. “Ho tinc claríssim”, va dir.Roqué va reclamar la dimissió de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per atorgar al llop la condició d’espècie protegida.

Així mateix, va reclamar una reunió amb la Generalitat de Catalunya per tractar què fer davant dels perjudicis que causen aquests depredadors. Va recalcar que “no hi haurà convivència” amb ells i que la seua presència pot comportar l’abandó de la ramaderia extensiva i accentuar la despoblació del Pirineu.

tracking