SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Llavorsí inverteix 425.000 € en un nou pavelló que cobrirà la pista esportiva

Amb una estructura sense murs que permetrà que l'aigua circuli si hi ha riuades

Les obres dels fonaments per a les bigues de l’estructura.

Les obres dels fonaments per a les bigues de l’estructura.J.V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Llavorsí ha iniciat aquesta setmana les obres del nou pavelló que cobrirà l’actual pista esportiva, un dels projectes prioritaris per a aquest any, segons va explicar l’alcalde, Josep Vidal. Es tracta d’una estructura oberta, semblant al poliesportiu de Rialp. A l’estar a prop del riu Noguera Pallaresa, en una zona inundable de flux preferent, aquesta era una de les exigències de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per autoritzar el projecte ja que, en cas d’avinguda, l’aigua podrà circular sense obstacles.

La inversió s’acosta als 425.000 euros. La primera fase, ja en marxa, és la construcció dels fonaments, que costarà uns 60.000 euros. La segona s’està a punt d’adjudicar i té un pressupost de 365.000 euros per edificar tota l’estructura, composta per diverses bigues metàl·liques que subjectaran la coberta.

Vidal va indicar que aquest equipament és una de les reclamacions veïnals més antigues i “l’hem impulsat per tenir-la llesta abans del 25 de juliol d’aquest any, per a la festa major”. D’aquesta manera, es cobrirà la pista a l’aire lliure que fins ara només es podia utilitzar quan feia bon temps. Josep Vidal va explicar que cobrir-la és una necessitat perquè els veïns puguin desenvolupar-hi activitats esportives.

El nou pavelló tindrà grades i vestidors.D’altra banda, Vidal va indicar que després de Setmana Santa finalitzaran les obres de la calefacció central amb biomassa que escalfarà i subministrarà aigua calenta als edificis públics de la població. Inclourà l’ajuntament i oficines municipals, el col·legi públic i el menjador, el parc dels bombers, el Centre d’Assistència Primària (CAP), el centre de rehabilitació i les dependències del Parc Natural de l’Alt Pirineu. La inversió per a aquest projecte supera els 440.000 euros.

tracking