SEGRE

EUROPA DE L?EST LA GUERRA DES DE LLEIDA

Classes de dansa per a 16 nenes refugiades a Guissona

Famílies russes van ser les primeres a proporcionar-los material.

Una classe de l’Escola de Dansa Montse Esteve de Guissona, amb nenes refugiades.

Una classe de l’Escola de Dansa Montse Esteve de Guissona, amb nenes refugiades.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Setze nenes refugiades d’Ucraïna participen en les classes de l’Escola de Dansa Montse Esteve de Guissona. L’objectiu d’aquesta proposta altruista és que els més petits d’entre P3 i sisè de Primària se sentin acompanyats i que els veïns aprenguin sobre l’acollida. Montse Esteve va explicar que les famílies russes de la localitat van ser de les primeres a oferir material per als refugiats com tutús o sabatilles.

L’alcalde, Jaume Ars, va explicar que gairebé tots els 111 nens i joves refugiats s’han apuntat a les activitats que organitzen les entitats. A més, hi ha 135 voluntaris que s’ocupen d’atendre els desplaçats per la guerra, que a Guissona ja són 260. Avui està previst que n’arribin vint més al segon avió noliejat des d’Ucraïna (quinze es preveu que s’instal·lin a Biosca i cinc, en habitatges de Guissona).

El president de la Diputació, Joan Talarn, va destacar la força del voluntariat en l’atenció i acollida.D’altra banda, la secretària d’Igualtat, Mireia Mata, va alertar que Catalunya està arribant a un “sostre” de la capacitat per garantir una acollida digna a tots els refugiats.

tracking