SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

A judici acusat d'abusar de dos nenes de 14 i 15 anys a Balaguer

El jove va conèixer les menors, que són germanes, a través d'Instagram

Vista de l’Audiència de Lleida, on es farà el judici el dia 28.

Vista de l’Audiència de Lleida, on es farà el judici el dia 28.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida jutjarà el proper 28 d’abril un jove de 30 anys acusat d’abusar sexualment de dos germanes, quan aquestes tenien 14 i 15 anys, a les quals va conèixer a través d’Instagram. La Fiscalia sol·licita que s’imposi a l’acusat una condemna de 8 anys de presó per dos delictes d’abús sexual a menor de 16 anys. Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, els fets van tenir lloc el setembre del 2019 a Balaguer quan l’acusat, que llavors tenia 28 anys, primer va conèixer una de les germanes, amb qui va iniciar una relació sentimental, a través de la xarxa social Instagram.

Poc després, segons la Fiscalia, va conèixer l’altra menor, amb la qual també va mantenir una relació. L’acusat, segons l’escrit, els va fer tocaments de caràcter sexual. El Ministeri Públic considera que els fets són constitutius de dos delictes d’abús sexual a menor de 16 anys, per la qual cosa sol·licita quatre anys de presó per cada un.

Així mateix, demana que l’acusat compleixi un període de llibertat vigilada de 3 anys una vegada complerta la pena de presó en cas de ser condemnat. També sol·licita que se li imposi la prohibició de comunicar-se i aproximar-se a les víctimes a menys de 200 metres durant tres anys. Val a destacar que en l’actualitat l’acusat conviu amb una de les víctimes, per la qual cosa en cas de ser condemnat i aplicar-se l’ordre d’allunyament hauria de canviar de domicili.La setmana passada, l’Audiència de Lleida va condemnar a nou anys de presó un veí de la capital del Segrià de 36 anys per violar i abusar sexualment de la filla quan aquesta tenia 11 anys.

Els fets van tenir lloc a Lleida ciutat entre el gener del 2018 i l’agost del 2019 i l’Audiència considera provat que l’home va obligar i forçar la seua filla a mantenir contactes sexuals. El 2021, les comarques lleidatanes van registrar una mitjana de més de tres denúncies per delictes sexuals a la setmana, mentre que la xifra de violacions es va duplicar, amb prop d’una a la setmana. Segons el balanç de criminalitat del ministeri de l’Interior, l’any passat es van denunciar un total de 191 delictes de caràcter sexual (abusos i violacions) a la província de Lleida, cosa que implica un increment del 73,6% respecte al 2020. En el cas de les agressions sexuals, les denúncies es van multiplicar per dos el 2021 fins a un total de 42.

tracking