SEGRE

MUNICIPIS OBRES

Talarn remodela un edifici inacabat per donar-li un nou ús com a plaça sota teulada

L'ajuntament aprofita l'estructura d'un local social les obres del qual van quedar parades fa més d'una dècada || Mirador a la Conca de Tremp a la planta superior i magatzem municipal a la inferior

Les obres per habilitar una plaça al pis superior i un magatzem municipal a l’inferior.

Les obres per habilitar una plaça al pis superior i un magatzem municipal a l’inferior.R. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Talarn ha posat en marxa obres per reciclar un edifici municipal inacabat, la construcció del qual va quedar interrompuda fa més d’una dècada. Es tracta d’una estructura de dos pisos que havia d’acollir un local social, un projecte que el consistori ja va descartar durant el passat mandat pel seu elevat cost. L’actual equip de govern ha decidit aprofitar la planta inferior com a magatzem municipal, mentre que la superior es convertirà en una nova plaça pública sota teulada.

La seua posició elevada en farà un mirador amb vistes a la Conca de Tremp. “Aquesta nova plaça ens permetrà celebrar concerts i actes públics encara que plogui”, va assenyalar l’alcalde, Àlex García. La planta superior de l’edifici es troba a la mateixa cota que el carrer Raval, des del qual s’accedirà a la futura plaça.

El terra s’ha cobert amb rajoles de pedra i una barana metàl·lica envolta la plataforma de formigó per convertir-la en un recinte de 366 metres de superfície. A la planta inferior, que dona al carrer Carrasco i Formiguera, l’estructura de l’immoble s’ha tapat amb murs per tancar-la i convertir-la en un magatzem. L’ajuntament va adjudicar les obres el mes d’octubre passat a l’empresa Excavaciones y Movimientos de Tierra Carmona SL per 75.500 euros (91.355 euros amb IVA).

Els treballs van començar a finals del 2021 i havien d’acabar en tres mesos. Tanmateix, dificultats en el subministrament de materials han provocat retards, una cosa que també succeeix en diferents obres públiques de les comarques de Lleida. El consistori confia a obrir aquest nou espai al públic el mes de juny, coincidint amb la celebració de la Fira del Vi.L’edifici del local social de Talarn va quedar paralitzat quan el municipi ja hi havia invertit més de 200.000 euros.

La crisi de la dècada passada va deixar el consistori sense fons per prosseguir els treballs i a més van sorgir complicacions legals: l’immoble es va construir en terrenys que pertanyien a un particular. La situació es va regularitzar fa quatre anys, a través d’una permuta de terrenys. Una vegada legalitzat l’immoble, va quedar a l’aire la pregunta de què fer amb l’estructura inacabada: el pressupost del projecte original superava els 600.000 euros, una xifra inassumible per al consistori després de la crisi, i el govern sorgit de les eleccions del 2011 considerava l’immoble i el seu cost excessius per a les necessitats del poble.

L’actual ha optat per donar-li nous usos.

Les obres per habilitar una plaça al pis superior i un magatzem municipal a l’inferior.

Les obres per habilitar una plaça al pis superior i un magatzem municipal a l’inferior.R. R.

tracking