SEGRE

AIGÜES RESIDUALS

La UE denuncia al Tribunal Europeu la depuradora d'Almenar i Alfarràs

La inclou en un procés sancionador contra més de 130 a tot Espanya || L'ACA defensa que la planta compleix la normativa sobre tractament d'aigües residuals

Les instal·lacions de la depuradora d’aigües residuals d’Almenar i Alfarràs.

Les instal·lacions de la depuradora d’aigües residuals d’Almenar i Alfarràs.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Comissió Europea (CE) ha denunciat una depuradora lleidatana davant del Tribunal de Justícia Europeu. Es tracta de la instal·lació a Almenar que tracta les aigües residuals d’aquest municipi i de la localitat veïna d’Alfarràs. Forma part d’un procediment d’infracció obert contra Espanya al considerar que 133 aglomeracions urbanes de tot el país incompleixen la normativa comunitària, al no rebre un tractament adequat abans que s’aboquin al medi natural.

Una sentència en contra d’aquest Tribunal pot suposar sancions milionàries. La depuradora d’Almenar i Alfarràs està en mans de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i és una de les nou que la Comissió ha denunciat a Catalunya. L’ACA va assegurar que aquesta instal·lació “compleix ja els paràmetres” de la directiva europea sobre el tractament d’aigües residuals i va apuntar que ja ha aportat mostres que així ho demostren.L’organisme de la Generalitat considera que la CE “s’ha de replantejar” la inclusió d’aquesta depuradora en el procediment d’infracció juntament amb unes altres quatre de denunciades: les de Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Granollers, Vilanova del Vallès i Sabadell-Riu Sec.

Així mateix, va apuntar que ha portat a terme obres o les farà de forma imminent en tres instal·lacions més que encara no compleixen la normativa: les de la Llagosta, Rubí i Montcada.En el conjunt d’Espanya, Andalusia acumula 38 aglomeracions urbanes denunciades per falta de tractament d’aigües residuals. La segueixen Castella i Lleó (23), Castella-la Manxa (18) i Extremadura (17).

tracking