SEGRE

URBANISME NORMATIVA

Linyola projecta un polígon industrial en el seu nou POUM

Aquesta planificació urbanística inclourà també un centre de dia

Linyola, vista des del campanar de l’església.

Linyola, vista des del campanar de l’església.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Linyola ultima la redacció de l’avantprojecte del seu pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), que inclourà un polígon industrial i nous equipaments com ara un centre de dia. El municipi encara no comptava amb aquest document que definirà el desenvolupament urbanístic de Linyola durant les pròximes dos dècades. La intenció del consistori és que pugui concretar-se a finals d’any.

Aquest instrument de planificació també afrontarà qüestions com la transició energètica i la necessitat d’un centre d’educació secundària en funció de les necessitats de la població, segons va explicar ahir l’alcalde, Àlex Mases. El document també haurà de plantejar la planificació de zones que donin prioritat als vianants, bàsicament al nucli antic d’aquest municipi del Pla d’Urgell. Respecte a la necessitat d’un polígon industrial, l’alcalde va remarcar que l’objectiu és facilitar que les empreses locals puguin expandir-se dins del municipi, sense la necessitat d’haver de buscar altres zones i d’aquesta manera poder mantenir l’activitat econòmica a Linyola.

El consistori evita suspendre llicències d’obres

Encara que el consistori de Linyola va donar llum verda a l’aprovació de l’avantprojecte del pla d’ordenació urbanística, finalment ha decidit retardar-lo per evitar d’aquesta manera la suspensió de tramitacions i llicències urbanístiques que estableix la normativa pel termini d’un any i “revisar” la redacció del document, que ja compta amb diferents estudis incorporats com ara el catàleg de masies o un estudi de mobilitat, que s’ha dut a terme a través del Servei Català del Trànsit. D’altra banda, l’alcalde de Linyola també va remarcar que esperen la nova regulació territorial que aprovi la Generalitat.

tracking