SEGRE

TURISME NEU

Històrica campanya d'esquí amb 1,5 milions de forfets

Una nova xifra rècord al Pirineu lleidatà || Més d'un milió a Baqueira, que va tancar dilluns la millor temporada

L’estació d’esquí de Baqueira el cap de setmana passat.

L’estació d’esquí de Baqueira el cap de setmana passat.BAQUEIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí van tancar Dilluns de Pasqua la millor temporada de la seua història, amb uns 1,5 milions de forfets venuts, segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació. Les primeres estimacions ja apuntaven a uns resultats propis dels anys anteriors a la pandèmia (vegeu SEGRE de dimarts), però el recompte definitiu ha superat totes les expectatives. Està per sobre dels 1,34 milions venuts a la campanya 2017-2018, fins ara la millor en els últims quinze anys.

La major part dels forfets venuts aquesta temporada, més d’un milió, corresponen a Baqueira-Beret. L’estació va corroborar que ha estat la millor de la història. Ha estat la primera sense restriccions a la mobilitat des de l’inici de la pandèmia de la Covid, i també una de les més llargues, amb més de 140 dies d’esquí.

En el cas de l’estació aranesa, han estat 143, des del 27 de novembre i fins dilluns passat.Les xifres de Baqueira se sumen als bons resultats de les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Lleida. Espot Esquí va rebre 65.579 persones, un 12% més que a la campanya 2019-2020, mentre que 119.218 van anar a Port Ainé, un 18% més que fa dos anys. Per la seua banda, Boí Taüll va concloure la temporada amb 132.940 esquiadors, segons va avançar FGC.

Aquestes estacions i Baqueira van ser els últims a tancar dilluns passat. Abans ho havia fet Port del Comte, que va destacar que havia estat una de les seues temporades més llargues, i també la de Tavascan. L’estació de l’ajuntament de Lladorre considera també que aquesta temporada ha estat “una de les millors dels últims anys” després d’haver superat els 25.000 visitants.La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, va valorar que aquests resultats “confirmen la recuperació del sector” i va assenyalar que, a les bones condicions per a la pràctica de l’esquí, s’han sumat “les ganes del públic de gaudir de les activitats a la neu i dels espais naturals” després de les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid.

tracking