SEGRE

SANITAT GESTIÓ

Guissona cedeix el terreny del futur CAP, en obres el 2023

La seua construcció permetrà posar en marxa la nova ABS

Els terrenys cedits a la Generalitat per edificar el nou CAP.

Els terrenys cedits a la Generalitat per edificar el nou CAP.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Guissona ha portat a terme la cessió dels terrenys per edificar el nou centre sanitari al departament de Salut. Les actuals instal·lacions del CAP estan arrendades a la Fundació bonÀrea i el contracte porta més de dos anys en pròrroga. Segons va explicar l’alcalde, Jaume Ars, es tracta d’una cessió anticipada dels 4.000 metres quadrats de la finca situada al final de l’avinguda Lluís Companys, prèvia a la urbanització de la zona, que està en licitació.

Ars va afegir que la Generalitat haurà d’adjudicar l’obra durant aquest any i els treballs s’executaran l’any vinent una vegada la zona estigui urbanitzada.La construcció del nou equipament implicarà la posada en marxa de la nova Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Guissona, població que fins avui depèn de la de Cervera. Segons va explicar Ars, serà una posada en funcionament progressiva a nivell de nous serveis. Per aconseguir-ho Guissona ha rebut el suport d’una vintena de localitats veïnes com Tarroja, Torrefeta, Bellveí, Hostafrancs i Sant Guim de la Plana, entre d’altres, algunes de les quals pertanyen a l’ABS de Cervera.

La concessió d’ABS per a Guissona porta més de quinze anys de negociacions amb la capital de comarca.La urbanització d’aquesta nova zona de sòl urbà delimitat, SUD6, on es projecta edificar el nou CAP, permetrà el creixement de Guissona amb 238 nous habitatges. D’altra banda, el ple de l’ajuntament va aprovar ahir dijous les esmenes del pla parcial urbanístic SUD1 que suposa el creixement per la zona nord de la localitat des de la carretera de Massoteres fins al parc arqueològic romà on es projecta edificar 221 nous habitatges. El projecte es debatrà a la comissió provincial d’Urbanisme el pròxim mes de maig per a l’aprovació definitiva, va comentar Ars.

tracking