SEGRE

TURISME ESTABLIMENTS

El primer hotel japonès de Catalunya, al Solsonès, ja està al complet

L'establiment va obrir ahir les portes amb cinc de les seues habitacions reservades a grups de turistes i per al cap de setmana ja estan totes compromeses

Els turistes que ahir van estrenar el nou hotel japonès.

Els turistes que ahir van estrenar el nou hotel japonès.HOTEL PUIGPINÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ryokan (hotel rural tradicional del Japó) de Catalunya, a Lladurs, va obrir ahir les portes amb cinc habitacions reservades i tot complet per aquest cap de setmana. Segons expliquen els promotors, Nuri Jou, treballadora social, i el seu marit, Tessin Sano, un dels primers japonesos a arribar a Solsona fa trenta anys, l’establiment ha tingut una molt bona acollida, principalment per grups forans, i el bon nivell de reserves es mantindrà a la primavera i esperen que es consolidi aquest estiu. L’Hotel Japonès Puigpinós compta amb tres habitacions amb tatami i un aforament màxim per a vuitanta persones.

Els clients podran vestir-se amb yukatas (quimonos de bany) i zoris (sandàlies de palla) encara que aquells que no vulguin dormir a terra podran fer-ho en llits a les altres cinc habitacions. L’experiència es completa amb gastronomia tradicional, maridatges amb sake, banys de bosc i meditació per un preu aproximat als 150 euros. “Durant les últimes setmanes hem rebut moltes trucades per fer reserves.

Ens ha agafat una mica d’imprevist ja que ni la meua dona ni jo no tenim experiència en el món hoteler”, va assenyalar Sano. “La gent està interessada a conèixer-nos, per això ja tenim al cap algunes ampliacions per al futur que encara ambientaran més les instal·lacions”, va remarcar.

El projecte combina la pedra tradicional de les masies catalanes amb la fusta típica de les llars japoneses. Per fer-ho, els promotors van haver de recórrer a un estudi d’arquitectura local i un altre de japonès. Per realitzar les reformes s’han aprofitat aquests dos anys de pandèmia, temps en què s’han dedicat a la reconversió de la masia en un espai interior oriental.

tracking