SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Neguen la llibertat al pare pres per la mort del seu nadó a Artesa de Segre

L'Audiència va decidir el mateix amb la mare

Imatge del pare i de la mare detinguts, que van ingressar a la presó a començaments de març.

Imatge del pare i de la mare detinguts, que van ingressar a la presó a començaments de març.IMÁGENES DE TVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha denegat l’excarceració del veí d’Artesa de Segre de 32 anys acusat de causar la mort del seu nadó de dos mesos el 28 de febrer passat en aquesta localitat. Com ja va fer fa alguns dies amb la mare, de 19 anys, el tribunal ha rebutjat el recurs presentat per la defensa i determina que el pare del nadó ha de seguir a la presó perquè hi ha risc de fuga i per la gravetat de la condemna a què es pot enfrontar com a presumpte autor d’un delicte d’assassinat o d’homicidi. D’aquesta forma, l’Audiència de Lleida ha esgrimit els mateixos arguments del titular del jutjat d’Instrucció número 1 de Balaguer que investiga el cas i que el 4 de març passat va decretar presó sense fiança davant les proves i indicis que els dos progenitors van causar la mort al seu nadó.

El petit va morir com a conseqüència d’un traumatisme cranioencefàlic i presentava altres lesions, segons els resultats de l’autòpsia, fet que és incompatible amb una mort sobtada del lactant, com es va pensar inicialment després que els investigats afirmessin que van veure el nen sense respirar quan li anaven a donar el biberó. L’autòpsia és la principal prova que hi ha en contra dels progenitors. Ambdós van declarar al jutjat que no havien maltractat el seu fill.

La instrucció del cas segueix endavant i, en aquest sentit, el jutge que investiga el cas va prendre declaració fa unes setmanes a diversos veïns de l’edifici on vivia la parella, d’origen brasiler. Aquests testimonis van assegurar que la parella investigada feia poc temps que vivia a Artesa de Segre i no van detectar res estrany.D’altra banda, val a recordar que el síndic de greuges ha demanat a la DGAIA una revisió del cas al constatar falta de coordinació dels professionals de salut, de l’àmbit social i de la protecció a la infància. Pel que sembla, la mare es trobava en una situació d’alta vulnerabilitat, ja que era una jove extutelada i amb discapacitat.

Imatge del pare i de la mare detinguts, que van ingressar a la presó a començaments de març.

Imatge del pare i de la mare detinguts, que van ingressar a la presó a començaments de març.IMÁGENES DE TVE

tracking