SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Surten a concurs obres perquè Alguaire aculli un campus d'estudis aeronàutics

Liciten un edifici d'una planta per a les escoles de vol, que podrà ampliar-se amb més pisos en el futur || Suposarà una inversió de més de 600.000 euros i podrà entrar en servei a partir del 2023

Imatge d’arxiu de la zona on s’instal·larà el campus aeronàutic de l’aeroport.

Imatge d’arxiu de la zona on s’instal·larà el campus aeronàutic de l’aeroport.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha fet el primer pas per instal·lar un campus especialitzat en estudis aeronàutics a l’aeroport d’Alguaire. L’empresa pública Aeroports de Catalunya ha tret a concurs la construcció d’un edifici per a les escoles de vol que operen en aquesta infraestructura. Serà un immoble d’una sola planta de 371 metres quadrats, sobre la qual es podran construir nous pisos en el futur.

Segons consta al pla especial urbanístic aprovat el setembre passat, l’objectiu a llarg termini és que el complex arribi a acollir formació universitària o d’FP vinculada al sector aeronàutic. L’edifici del futur campus té un pressupost de licitació de gairebé 607.000 euros. L’empresa que s’adjudiqui les obres tindrà un termini d’onze mesos per completar-les, amb la qual cosa aquest nou equipament podria entrar en servei a partir del 2023.

L’immoble s’alçarà a la zona on es troben els dos hangars inflables i el del Reial Aeri Club.El nou immoble haurà d’acollir una aula amb capacitat per a quinze alumnes, així com un espai de menjador que podran utilitzar mitja dotzena d’estudiants de forma simultània i un altre per a instructors de vol. També hi haurà una àrea per a reunions, despatxos, un arxiu i lavabos. La Generalitat va arribar a plantejar la possibilitat de dotar el futur campus d’una residència per a estudiants, si bé va renunciar-hi arran d’objeccions d’Urbanisme.La formació de pilots representa actualment la major part de les operacions a l’aeroport d’Alguaire, on operen acadèmies de vol com BAA Training, CESDA i Barcelona Flight School. Així mateix, acull sessions de formació per a personal de companyies aèries com Vueling i Volotea, així com cursos per a mecànics d’avions.

A l’espera de més hangars i un edifici per a usos industrials

El concurs per al campus aeronàutic d’Alguaire coincideix amb dos procediments més en marxa per dotar de noves instal·lacions l’aeroport lleidatà i orientar-lo a usos industrials i de formació. D’una banda, s’espera l’adjudicació de les obres d’un nou edifici per al desenvolupament d’activitats del sector aeronàutic i aeroespacial.

Les obres van sortir a concurs el mes d’abril passat amb un pressupost de licitació de més de 420.000 euros. D’altra banda, Aeroports de Catalunya ha obert una convocatòria per llogar durant deu anys hangars per a empreses al recinte aeroportuari. Els ofereix a preus a partir de 3,5 euros per metre quadrat, sota la condició que els arrendataris els utilitzin només per a activitats empresarials aeronàutiques o aeroespacials i s’hi estiguin almenys cinc anys. A tot això se sumen noves instal·lacions per desenvolupar i provar drons.

Imatge d’arxiu de la zona on s’instal·larà el campus aeronàutic de l’aeroport.

Imatge d’arxiu de la zona on s’instal·larà el campus aeronàutic de l’aeroport.MAGDALENA ALTISENT

tracking