SEGRE

INFRAESTRUCTURES AIGÜES

L'ACA inverteix gairebé nou milions en quatre depuradores del Segrià

Inauguren la planta de Torre-serona i Torrefarrera després d'anys de reivindicacions || La Generalitat destinarà uns 600 milions en sis anys a aquestes infraestructures

Imatge de la inauguració de la depuradora de Torre-serona i Torrefarrera.

Imatge de la inauguració de la depuradora de Torre-serona i Torrefarrera.X. RODRÍGUEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està invertint actualment 8,83 milions d’euros en quatre depuradores del Segrià. Es tracta de la remodelació de la planta de sanejament de Rosselló, que té un pressupost de 930.000 euros, a més de la construcció d’una altra a Vilanova i Benavent de Segrià (amb 4,2 milions), una tercera a Artesa i Puigverd de Lleida (2,7 milions) i una quarta per a Albatàrrec, Montoliu de Lleida i Sudanell (1 milió). Segons fonts de l’ACA, estan redactant projectes per millorar el sanejament de Sucs, Raimat i la part nord del poble de Llardecans.

Pròximament, també preveuen firmar el conveni per millorar la depuració al barri de Llívia, a Lleida ciutat. Al Segrià hi ha disset depuradores que tracten les aigües del 93% de la seua població. El director de l’ACA, Samuel Reyes, va explicar que en sis anys destinaran uns sis-cents milions d’euros en depuradores a tot Catalunya.

D’aquesta xifra, 430 milions seran per a les instal·lacions existents i 150 seran per a noves actuacions. Va destacar el pla de gestió d’aigües residuals, a dotze anys vista, amb 1.200 milions per “poder completar el sanejament de tot Catalunya”.Ahir es va inaugurar la depuradora de Torre-serona i Torrefarrera després d’anys de reivindicacions. Ha suposat una inversió de 5,2 milions i té capacitat per tractar 1.400 metres cúbics d’aigua al dia.

L’alcalde de Torre-serona, Agustí Jiménez, i el de Torrefarrera, Jordi Latorre, van mostrar satisfacció per la posada en marxa d’aquesta infraestructura. Jiménez va explicar que suposa “un avanç per poder abocar al riu una aigua amb menys residus” i va destacar que s’ha preservat una zona verda de l’entrada del municipi. Per la seua part, Latorre va apuntar que ara “tanquem el cercle” i tornaran al medi una aigua “pràcticament amb la mateixa qualitat” que la que ofereixen als veïns.

La directora dels serveis territorials de Presidència a Lleida, Eugènia Puig-gros, va afirmar que aquesta depuradora és “una aposta clara pel medi ambient i la sostenibilitat”.D’altra banda, Aigües de Cervera impulsa un projecte per naturalitzar la depuradora i afavorir la biodiversitat.

tracking