SEGRE

EQUIPAMENTS OBRES

Castellserà construeix més de 40 nous nínxols i asfalta carrers del cementiri

L'ajuntament inverteix més de 80.000 euros en obres per millorar aquest espai

Els treballs de pavimentació pretenen facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda.

Els treballs de pavimentació pretenen facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Castellserà ha invertit més de 80.000 euros en diferents millores al cementiri municipal. Concretament, ha dut a terme dos actuacions: la construcció de nous nínxols i la pavimentació dels carrers centrals, els més transitats. L’alcalde, Marcel Pujol, va explicar ahir que “hem construït un nou bloc amb quaranta-quatre nínxols per donar resposta a la demanda”, ja que no en quedava cap de disponible.

Aquesta actuació ha costat 50.000 euros, sufragats amb fons propis. Coincidint amb aquesta actuació, l’ajuntament pretén redactar un reglament que reguli les concessions dels nínxols i actualitzar l’ordenança que els regula. Està previst fer una reunió amb aquesta finalitat abans de l’estiu.El primer edil va afegir que “hem iniciat la pavimentació dels carrers principals del cementiri, que encara eren de grava, per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda i de la tercera edat, mitjançant un paviment més transitable”.

Aquesta actuació, que compta amb un pressupost de prop de 33.000 euros i està finançada per la Diputació, també permetrà conduir l’aigua de pluja i evitar d’aquesta manera que es deteriorin les tombes a terra i les parets més antigues del recinte. Així mateix, s’habilitarà una nova porta a l’accés nord del cementiri per facilitar l’accés de vehicles grans.En aquest sentit, val a destacar que l’ajuntament de Castellserà ja treballa en una segona fase de millores al cementiri, que inclou arreglar la zona d’aparcament, pintar tots els nínxols, dotar més espai de descans al cementiri i habilitar un camí per als vianants que permeti arribar-hi des del poble.

tracking