SEGRE

TRÀNSIT MOSSOS

Multats 14 conductors per utilitzar el mòbil a la cua d'un accident a l'autovia

Durant el matí d'ahir en el sinistre d'un tràiler a Castellnou de Seana a l'autovia || La sanció és de 200 euros i la pèrdua de 6 punts del carnet

Operaris retirant ahir el material que transportava el tràiler que va bolcar a Castellnou de Seana.

Operaris retirant ahir el material que transportava el tràiler que va bolcar a Castellnou de Seana.J. GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van denunciar ahir al matí un total de 14 conductors que van ser sorpresos utilitzant el telèfon mòbil en la retenció originada per un accident d’un camió a l’autovia A-2 al seu pas per Castellnou de Seana, segons ha pogut saber aquest diari. Els policies que formaven part del dispositiu del sinistre, que va obligar a tallar un carril per cada sentit de la via, van observar com els infractors utilitzaven el dispositiu al volant ja fos per fer fotos o vídeos de l’accident o per fer trucades i enviar missatges. Val a recordar que aquesta infracció suposa, des del 21 de març passat, la pèrdua de sis punts del carnet –fins aleshores eren tres– i una sanció de 200 euros.

L’accident es va produir al voltant de les 3.51 hores quan un camió que circulava en direcció a Barcelona va sortir de la via i va acabar bolcant, envaint la mitjana i part de l’altre sentit de circulació. El conductor del tràiler va resultar ferit lleu. Fins al lloc van acudir els Bombers de la Generalitat, patrulles dels Mossos d’Esquadra, ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i operaris de manteniment de la via.

A conseqüència de l’aparatositat de l’accident, el camió va perdre la càrrega que transportava i va vessar el combustible. Pel que sembla, una punxada podria haver estat la causa del sinistre, segons va informar el Servei Català de Trànsit. L’incident va obligar a tallar puntualment la via i un dels dos carrils a cada sentit durant més de deu hores per poder retirar el tràiler i el material que transportava i fer neteja de la calçada. Aquest operatiu va provocar retencions de fins a tres quilòmetres en direcció a Barcelona i de mig quilòmetre de cues cap a Lleida. La situació no es va normalitzar fins passades les 14.00 hores, segons va assenyalar Trànsit.

És la segona ocasió en aquesta setmana en què es registren retencions a l’autovia al seu pas per Lleida. Dilluns a la tarda hi va haver fins a quatre quilòmetres de retencions després que cremés el remolc d’un camió que transportava cereal entre Lleida i Alcoletge.

Així mateix, fa deu dies va bolcar un tràiler a Alcarràs, generant fins a sis quilòmetres d’interrupcions. I el 13 de maig passat, dos camions, un dels quals transportava turismes i l’altre portava begudes, van xocar al seu pas per Sidamon i van generar cues quilomètriques. Aquestes incidències coincideixen amb les obres de reparació del ferm que s’estan duent a terme en la variant de Lleida, en sentit Saragossa, que s’allargaran fins al 10 de juny. Quan aquests treballs estiguin llestos, s’abordaran a la calçada cap a Barcelona.

tracking