SEGRE

MUNICIPIS NORMATIVA

Multa de 27.000 € i demolició parcial d'un xalet en zona rústica a les Garrigues

Construït als afores amb llicència únicament per a un magatzem agrícola

L’actual casa va començar com a magatzem, que s’havia de destinar a viver d’arbustos.

L’actual casa va començar com a magatzem, que s’havia de destinar a viver d’arbustos.ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Vinaixa ha imposat una multa de 27.000 euros i ha ordenat la demolició parcial d’una casa als afores edificada en sòl rústic i amb llicència de magatzem agrícola. L’alcalde, Josep Maria Tarragó, va firmar un decret en el qual denuncia els seus propietaris, els representants de l’empresa Borges Balsons, de Sabadell, per una “infracció urbanística greu”. El consistori els va concedir l’any 2008 una llicència per construir un magatzem agrícola amb una superfície útil no superior als 100 metres quadrats amb un lavabo.

Segons fonts municipals, l’empresa preveia instal·lar un viver d’arbustos i, quan l’arquitecte municipal va inspeccionar les obres acabades el 2010, va donar el vistiplau al no observar anomalies. Anys més tard els propietaris van introduir modificacions que l’han convertit en un xalet. Les primeres sospites van saltar el 2020 quan l’arquitecte municipal va descobrir que els amos del suposat magatzem l’havien inscrit al Registre de la Propietat de les Borges com a “masia destinada a habitatge rural” i una nova inspecció va constatar que tenia més de 100 metres quadrats de cuina-menjador, dormitori, xemeneia, piscina i plaques solars.

El 2021 va dictaminar que “la construcció no compleix la legalitat i no és autoritzable”. L’empresa al·lega que la suposada infracció ja ha prescrit segons una llei d’Urbanisme del 2010 que indica que “l’acció de restauració de la realitat física alterada i de l’ordre jurídic vulnerat prescriu al cap de 6 anys d’haver-se produït la vulneració de la legalitat urbanística”.

tracking