SEGRE

ESNOTICIA

L'aeroport d'Alguaire ja acull més de 25 firmes del sector industrial i de formació

Cinc vegades més que les que hi havia el 2018, en una estratègia de la Generalitat que manté els vols de passatgers || Acull una jornada sobre logística en què les empreses aborden el repte de la sostenibilitat

Isidre Gavín durant la seua intervenció en les jornades que es van celebrar ahir a la tarda a l'aeroport d'Alguaire

Isidre Gavín durant la seua intervenció en les jornades que es van celebrar ahir a la tarda a l'aeroport d'AlguaireX.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Alguaire ja acull més de 25 empreses del sector industrial i de formació. Són cinc vegades més que les que hi havia el 2018, quan les instal·lacions comptaven amb mitja dotzena de firmes. El secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, va explicar ahir que estan fent créixer els “sectors estratègics” de l’aeroport com l’industrial, el tecnològic o l’aeroespacial.

En aquest sentit, es va referir a l’empresa Asgard, que monitora el senyal de tots els satèl·lits d’òrbita baixa i a la base de proves de components de motors d’enlairament vertical. Cal sumar-hi les activitats de manteniment, reparació i especejament d’avions; l’escola de pilots de BAA Training; o la formació de mecànics que imparteix l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú. En aquest sentit, Gavín va apuntar que “ja tenim instructors de pilots i tècnics de manteniment que són de Lleida”.

Aquesta estratègia industrial s’ha dut a terme “mantenint l’activitat de passatgers i fent-la créixer tant com podem”, per exemple amb el tercer vol a Palma que s’oferirà els dilluns.

Gavín va fer aquestes declaracions ahir en el marc d’una jornada sobre logística que es va celebrar a l’aeroport, organitzada per la regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria de la Paeria de Lleida. En aquesta trobada es va posar de manifest que les empreses d’aquest sector afronten actualment el repte de la sostenibilitat. En aquest sentit, la presidenta d’Alier, Elisabet Alier, va explicar que tenen un projecte per instal·lar una planta de generació de vapor que s’alimentarà de biomassa.

Per la seua part, Lidia Simón, directora general de Perfumeria Internacional, va destacar que tenen tota la seua nau de Torrefarrera coberta amb plaques solars. Així mateix, Miguel Cerdà, vicepresident de Stadler Rail Valencia, va recordar que la seua empresa ha fabricat el tercer tren de la Pobla i s’ha adjudicat els quatre trens de la línia de Manresa per posar en marxa Rodalies. Josep Serveto, president de Serveto, va posar sobre la taula la falta de personal en el sector del transport.

Durant el debat també es va parlar sobre la importància que tindrà el polígon industrial de Torreblanca-Quatre Pilans.

A l’espera de millores en carreteres i ferrocarrils

Diferents projectes en curs a Lleida suposaran millores a la xarxa de carreteres i el servei de transport ferroviari. El ministeri de Transports ultima la rehabilitació de la variant de l’A-2 a Lleida mentre prepara el concurs per adjudicar millores al tram entre Alpicat i Soses.

També ha licitat reparacions en vuit quilòmetres de l’autovia a la Segarra. Aquesta última actuació suposarà refer el carril dret de les dos calçades, que nombrosos conductors eviten pel seu greu deteriorament. Al marge d’aquest eix viari, l’Estat ja ha fet els primers passos per tal de dotar de nous accessos l’autopista AP-2 després del final del peatge l’any passat.

Per la seua part, la Generalitat preveu engegar ben aviat el tercer tren de la lína de la Pobla i ha adjudicat la fabricació de més combois perquè FGC rellevi Renfe com a operadora a la línia ferroviària Lleida-Manresa-Barcelona (R-12) a partir de l’any 2024.Malgrat aquests avenços, queden molts fronts oberts per poder pal·liar el dèficit d’infraestructures de comunicacions a Lleida. El túnel de Tresponts té limitada la velocitat a 60 km/h a l’espera que la Generalitat consideri l’obra completada. L’autovia entre Vilanova de la Barca i Térmens no té data per reprendre’s, ni tampoc l’A-14 entre Lleida i Almenar.

tracking