SEGRE

CERTÀMENS FIRA DEL VI

El vi pirinenc es reivindica a la desena fira de Talarn

El municipi s'erigeix en aparador d'aquest producte amb vuit cellers del territori || Amb degustacions, maridatges i xarrades

La Fira del Vi de Talarn, que va tornar a celebrar-se després de dos anys d’aturada per la pandèmia.

La Fira del Vi de Talarn, que va tornar a celebrar-se després de dos anys d’aturada per la pandèmia.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una desena de cellers del Pirineu de Lleida es van promocionar ahir en la desena edició de la Fira del Vi del Pirineu a Talarn. Aquest certamen té com a objectiu aglutinar els productors que elaboren vi a les comarques lleidatanes del Pirineu i el Prepirineu, així com impulsar l’enoturisme en aquests municipis. La fira va comptar amb la participació de productors locals, nou restaurants, tres formatgeries del Pallars i una de l’Alt Urgell.

Durant la jornada es van dur a terme diverses degustacions de plats pallaresos i maridatges amb vins del Pirineu, conferències i un concert a càrrec de Roger Mas. Els visitants també van poder visitar els cellers, una cosa que podran fer també el proper dia 18. El president de la Diputació, Joan Talarn, va ser l’encarregat d’inaugurar el certamen i va remarcar que aquesta població està convertint “un producte propi com és el vi elaborat en altura en un element diferencial i singular que ha de servir de palanca per transformar el seu sistema econòmic”.

Va afegir que tot això ha de contribuir a fixar població i talent al territori. Durant la jornada també es va inaugurar l’acabada de rehabilitar plaça del Vi d’aquesta població.

tracking