SEGRE

ENERGIES RENOVABLES

Projecten una central solar de 100 hectàrees a Alcoletge

Tindrà gairebé 70.000 plafons i costarà més de 12 milions || A informació pública un altre parc fotovoltaic a les Garrigues

El microbús de prova de Bagergue.

El microbús de prova de Bagergue.CONSELH GENERAU D’ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Engie, amb seu a Madrid, promou una central solar d’aproximadament 100 hectàrees a Alcoletge. El projecte, que porta per nom Sant Miquel Solar, preveu la instal·lació de 69.384 plaques fotovoltaiques al Paratge de l’Argelagar i es preveu que tingui una potència de gairebé 34 megawatts (MW). L’alcalde, Josep Maria Gras, va explicar ahir que l’emplaçament en el qual es vol construir aquesta planta solar és “un dels millors llocs per desenvolupar una activitat d’aquest tipus” perquè es tracta de terrenys rústics i d’una baixa qualitat per a l’agricultura i no comportarà un elevat impacte visual. L’empresa preveu invertir 12,47 milions d’euros en la construcció de la planta fotovoltaica.

El projecte ja ha fet els primers passos per aconseguir el vistiplau de la conselleria d’Acció Climàtica i actualment es troba en informació pública. A més de la instal·lació dels plafons, també contempla la construcció d’una línia elèctrica subterrània i aèria de 7,82 quilòmetres per connectar la planta amb la subestació de la Femosa i que afecta unes vuitanta finques d’Alcoletge i Lleida ciutat.D’altra banda, també es troba en informació pública el parc solar Auliver, que ocuparà una superfície d’aproximadament setanta hectàrees entre les localitats de Llardecans i la Granadella. Aquest s’està tramitant des del 2019.

L’ajuntament de Llardecans ha suspès durant un any, prorrogable a un més, les llicències d’obres per regular plantes solars i que s’adaptin al pla urbanístic de la localitat.En les últimes setmanes han començat els tràmits altres projectes a l’Albi; un altre entre el Cogul i Granyena de les Garrigues; i tres més entre Tremp i Isona i Conca Dellà.

Pla de mobilitat sostenible a Bagergue

Bagergue va presentar ahir el seu pla pilot per implementar un microbús elèctric que transportarà esquiadors a Baqueira i s’integrarà al transport escolar. L’alcalde pedani, Marc Tarrau, va explicar que ara compten amb un vehicle de prova i preveuen comptar amb el microbús el 2023.

tracking