SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Cau un grup de lladres de botigues de telefonia que operava a Lleida

Tres detinguts a qui atribueixen una trentena d'assalts a tot l'Estat || Residents a Madrid, acumulen 192 antecedents i un ha ingressat a la presó

Un dels investigats, en el seu arrest el cap de setmana passat a Vélez-Málaga.

Un dels investigats, en el seu arrest el cap de setmana passat a Vélez-Málaga.MOSSOS D’ESQUADRA/GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han desmantellat en una operació conjunta el conegut com a “clan dels viatgers”, integrat per tres coneguts allunitzadors originaris del barri de Villaverde de Madrid, que operaven a tot l’Estat. De la trentena de robatoris que se li imputen, principalment en botigues de telefonia mòbil, un va tenir lloc a Lleida ciutat, a l’establiment MediaMarkt, segons fonts policials. Els detinguts, d’entre 26 i 36 anys, estan acusats de robatori amb força en establiments comercials, robatoris i furt d’ús de vehicle, robatoris amb violència i intimidació i un delicte per conducció temerària, resistència i desobediència a l’autoritat per fugir d’un control policial a Granada.

Els tres acumulen 192 antecedents i un d’ells ha ingressat a la presó.Les investigacions es van iniciar quan els agents van detectar un elevat nombre de fets delictius consistents en assalts a centres comercials i grans superfícies, en els quals els autors violentaven botigues de telefonia mòbil, fent servir sempre en la comissió vehicles d’alta gamma. El passat 25 de maig, es va poder constatar que el grup que investigaven havia comès dos robatoris amb força a la província de Tarragona. Concretament un de perpetrat a una botiga de telefonia ubicada a l’interior d’un centre comercial, on van sostreure un total de 80 terminals d’última generació valorats en uns 15.000 euros.

Els autors, fent servir una pota de cabra, van aconseguir obrir les portes d’accés al centre comercial. Seguidament, mitjançant alçament, van forçar el tancament de la botiga, sostraient en només uns segons la mercaderia i fugint del lloc en un vehicle robat.L’operatiu conjunt va culminar el cap de setmana passat després de la detenció dels autors a la localitat de Vélez-Málaga. El líder del grup, conegut com El Bubu, era el conductor habitual dels vehicles sostrets.

El grup analitzava el lloc on anava a cometre el robatori, estudiant horaris i sistemes de seguretat. Els robatoris es produïen de matinada i en tot just uns minuts mentre que el conductor era expert en fugides espectaculars de les forces de seguretat.

tracking