SEGRE

INTERVENCIONS HIDRÀULIQUES

Agramunt inicia les obres al curs del riu Sió per evitar inundacions

El riu Sió al seu pas per Agramunt a la zona del pont de Ferro.

El riu Sió al seu pas per Agramunt a la zona del pont de Ferro.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Agramunt ha iniciat obres per evitar inundacions al nucli urbà com les ocorregudes el novembre del 2015, que van causar quatre víctimes mortals a l’inundar-se una residència d’ancians i destrosses a la capital de la Ribera del Sió. Els treballs se centren a rebaixar el curs del riu Sió a l’altura del pont de Ferro per evitar que es desbordi en cas d’avingudes del cabal. Aquesta actuació permetrà millorar el drenatge en aquest punt i facilitarà l’evacuació de l’aigua si hi ha crescudes.

En les últimes dècades, el curs fluvial del Sió ha anat acumulant sediments a la base en aquesta zona. Això redueix la capacitat del curs. Ara es rebaixaran els sediments acumulats en una altura mitjana d’un metre, deixant així a la vista les columnes.

També es preveu ampliar el curs del riu. Així mateix, en una de les parts rebaixades, en una cota més alta, s’aprofitarà per habilitar un camí que permeti el pas de persones i bicicletes a fi de convertir-lo en una nova àrea de passeig.Aquestes obres afectaran la circulació del trànsit a la zona, que s’ha tancat per seguretat mentre hi hagi maquinària treballant. L’actuació té un pressupost de més de 270.000 euros i està finançada en part amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que ascendeix a 186.254 euros.

tracking