SEGRE

SERVEIS PROVEÏMENTS

Vora 2.400 veïns de Torres porten 3 setmanes sense aigua mentre esperen obres urgents

Per un excés de pesticides a la que capten del canal de Seròs mentre projecten col·locar nous filtres de carboni actiu en una setmana || Continua el repartiment de garrafes entre les famílies

L’ajuntament de Torres va repartir ahir aigua embotellada entre els veïns i dilluns tornarà a fer-ho.

L’ajuntament de Torres va repartir ahir aigua embotellada entre els veïns i dilluns tornarà a fer-ho.M. ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 2.396 veïns de Torres de Segre ja acumulen tres setmanes sense poder beure l’aigua de l’aixeta per alta presència de pesticides i encara es desconeix quan recuperaran el servei. L’ajuntament té sobre la taula una actuació d’urgència per reparar la falta d’aigua potable, tenint en compte que les analítiques empitjoren. Serà amb la instal·lació d’un nou sistema de filtrat a la planta potabilitzadora, al costat del punt de captació al canal de Seròs.

L’alcalde, Joan Carles Miró, va confiar que dimecres arribin els nous filtres de carboni que s’instal·laran a la planta i han de renovar tota l’aigua del dipòsit. “Esperem que tingui més efectivitat en el tractament de pesticides i es renovi tota l’aigua per restablir el servei com més aviat millor”, va dir. Va afegir que la concentració de pesticides augmenta cada setmana en lloc de disminuir, “per la qual cosa no sabem fins quan pot allargar-se aquesta situació”.

Paral·lelament el consistori estudia una solució definitiva per garantir el subministrament d’aigua de boca durant tot l’any, que passaria per captar des del pantà de Santa Anna a través del canal de Pinyana, mitjançant una canonada de més de quatre quilòmetres des de Sudanell. Segons Miró, qualsevol alternativa comportarà més de tres mesos poder executar-la i ara mateix és “urgent actuar”, ja que hi ha més consum d’aigua al créixer també el nombre de veïns que arriben per a la campanya de la fruita. D’altra banda, el consistori segueix distribuint aigua embotellada entre els veïns.

Ahir es van repartir 2.700 garrafes de 8 litres i està previst que dilluns es torni a repartir la mateixa quantitat. El primer edil va assegurar que la Diputació finança amb 11.200 euros la compra de garrafes i l’ACA preveu una subvenció per millorar el proveïment d’aigua potable.

tracking