SEGRE

MUNICIPIS FINANCES

La Granadella cobra 4,4 milions després del litigi per un impost dels molins

Arran del suport del Tribunal Suprem, i multiplica per tres el pressupost municipal

Molins de vent a la Granadella.

Molins de vent a la Granadella.JORDI ECHEVERRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Granadella va cobrar dimarts més de 4,4 milions d’euros d’Eolia Renovable (abans Tarraco Eólica) pel litigi dels parcs eòlics. La quantitat correspon a l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO) per la construcció fa una dècada dels parcs eòlics de Sant Antoni, Monclues i les Rotes, aquest últim compartit amb Bellaguarda. La primera tinent d’alcalde, Elena Llauradó, va explicar que la suma inclou també els interessos legals i judicials. Aquests 4,4 milions suposen multiplicar gairebé per tres el pressupost municipal del 2021, que segons les dades del Municat va ascendir a 1,5 milions.

El litigi es remunta a l’any 2011. El llavors alcalde, de CiU, va firmar un conveni amb l’empresa que va rebaixar l’ICIO del 4% que marcava l’ordenança a un 1% a canvi d’una compensació de 1.000 euros per cada MWh d’energia produït.

Després de les eleccions aquell any el govern va passar a mans d’ERC, que va recórrer l’acord al considerar que una ordenança té mes pes que un conveni. És un argument que van recolzar tant la Comissió Jurídica de Catalunya com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest va dictar sentència el 9 de setembre del 2020 però l’empresa va recórrer al Suprem. Aquest últim tribunal va rebutjar admetre a tràmit el recurs i Llauradó va assenyalar que després va descartar també un recurs de cassació i nul·litat.

D’altra banda, Llauradó va assegurar que pròximament organitzaran una reunió amb els veïns per consensuar de quina forma es poden invertir aquests 4,4 milions d’euros.

tracking