SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

Ferrers forgen una porta per a l'escola d'Alins

Fins a 70 professionals treballen en aquesta obra amb motiu de la Fira del Ferro || Mercat de proximitat amb unes 30 parades

Ferrers treballant ahir durant la Fira del Ferro i la maqueta de la porta que crearan.

Ferrers treballant ahir durant la Fira del Ferro i la maqueta de la porta que crearan.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Alins celebra aquest cap de setmana la XII Fira del Ferro, en la qual 70 ferrers elaboraran una porta per a l’escola del municipi. Feliu Viñals, membre de l’Associació Boscos de Ferro, va explicar ahir que la voluntat de l’organització és que les peces que elaboren els ferrers estiguin vinculades amb la Vall Ferrera. Viñals va assenyalar, en aquest sentit, que els professionals que participen en el certamen són tant de Catalunya com de la resta de l’Estat i també de França.

També va destacar l’èxit que estan tenint les activitats guiades que s’han programat el cap de setmana, entre les quals destaquen la visita teatralitzada a l’Ecomuseu de Casa Sintet o una ruta per descobrir el poble d’Àreu i visitar una antiga ferreria. El certamen l’organitzen l’Associació Boscos de Ferro, l’ajuntament i el Parc Natural de l’Alt Pirineu i també compta amb un mercat de productes d’artesania i agroalimentaris amb unes trenta parades. Durant la Fira del Ferro s’ofereix també un taller de forja per als més petits.

Jordi Latorre, vicepresident primer de la Diputació, va participar en la inauguració del certamen i va destacar que aquest demostra “la importància que té el ferro en la història del nostre país” i va recordar que “forma part de totes les construccions”.

tracking