SEGRE

HABITATGES PLAGUES

'Expulsada' de casa seua a Bell-lloc per la insalubritat del bloc de pisos

Propietat de la immobiliària d'un banc, amb rates i coloms i sense llum a l'escala

Una de les golfes de l’edifici on s’acumulen escombraries.

Una de les golfes de l’edifici on s’acumulen escombraries.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“No puc continuar vivint amb rates, coloms i aquesta fetor que m’obliga a tenir portes i finestres tancades tot el dia amb aquesta calor.” Així ho afirma Dolores Maldonado, l’única veïna d’un bloc de pisos del carrer Urgell de Bell-lloc d’Urgell. L’immoble és propietat de Servihabitat, immobiliària de CaixaBank, i ella paga un lloguer de renda antiga des de l’any 1975. Finalment ha abandonat el pis on vivia amb una filla que té una disminució del 65 per cent.

Al llarg dels anys havia anat rehabilitant l’habitatge perquè ja no aguantava la insalubritat de l’edifici. “Ningú hi fa manteniment, la llum de l’escala està tallada i en els últims mesos ja convivíem amb rates i coloms”, va dir. Considera aquesta falta de manteniment una mesura de pressió perquè abandoni el pis, “me’n cansi i me’n vagi”.

Creu que l’objectiu és l’interès del banc per vendre l’edifici, on estan a la venda sis dels vuit habitatges del bloc. Va assegurar que en diverses ocasions han intentat okupar algun dels pisos i ella ha hagut d’assegurar la porta per evitar-ho. “Fa set anys que van habilitar l’estructura per posar-hi un ascensor i així s’ha quedat.

Ningú es preocupa de la deixadesa i els problemes diaris de l’immoble”, va dir. Assegura que ha informat el consistori de la plaga de rosegadors i que tampoc li han donat cap solució.Encara que ha canviat de pis, continua pagant el lloguer i la llum del que ha deixat, i s’ha posat en mans d’advocats per intentar recuperar part de la inversió que ha fet en el que va ser el seu habitatge.

Una de les golfes de l’edifici on s’acumulen escombraries.

Una de les golfes de l’edifici on s’acumulen escombraries.E. FARNELL

tracking