SEGRE

SUCCESSOS ROBATORIS

Presó per assaltar un home al sortir d'un caixer a la Seu d'Urgell

La víctima diu que la van colpejar però que els lladres no es van poder endur els diners || Els Mossos van arrestar els dos autors, amb antecedents per fets similars

Vista dels jutjats de la Seu d’Urgell.

Vista dels jutjats de la Seu d’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d’Urgell va decretar dimecres l’ingrés a presó de dos detinguts acusats d’agredir violentament un home per robar-li al sortir d’un caixer. Els fets van tenir lloc sobre les tres de la matinada de diumenge passat, quan els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís per una possible baralla al carrer Sant Josep de Calassanç de la capital de l’Alt Urgell. A l’arribar la patrulla al lloc, els agents van localitzar un home que estava ferit i que els va manifestar que dos individus l’havien agredit per robar-li els diners que acabava de treure minuts abans d’un caixer.

Segons va denunciar la víctima, aquests individus el van colpejar violentament però finalment van abandonar el lloc sense aconseguir robar-li res. Els agents van avisar els sanitaris per assistir la víctima i es va iniciar una recerca per l’entorn per localitzar els assaltants

Els dos detinguts ja havien comès delictes en els últims mesos al centre històric de la Seu

La investigació va permetre identificar els dos presumptes autors de l’agressió. Es tracta de dos homes, de 26 i 30 anys, amb antecedents per fets similars. De fet, en els últims mesos ja havien comès altres fets delictius a la zona del centre històric de la Seu d’Urgell. Els detinguts, acusats dels delictes de robatori amb violència en grau de temptativa i de lesions, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar-ne l’ingrés a la presó.Val a recordar que a mitjans de juliol els Mossos d’Esquadra van arrestar un home de 35 anys, que comptava amb més de 80 antecedents, per dos robatoris amb violència en establiments de l’Eix Comercial de Lleida. Un mes abans, la policia catalana va detenir dos homes, de 27 i 26 anys, acusats de colpejar un ciutadà quan sortia d’un restaurant per robar-li el telèfon mòbil i la cartera el mes de març passat a Cervera. També al juny van arrestar un home per agredir una anciana en cadira de rodes per robar-li a Arbeca.

Els robatoris amb violència s’han duplicat en el primer trimestre

Les denúncies per robatoris han augmentat en els tres primers mesos de l’any a les comarques lleidatanes. En el cas dels assalts amb violència, s’han duplicat.

Segons les dades del portal estadístic de criminalitat, publicat pel ministeri de l’Interior, entre el gener i el març es van comptabilitzar un total de 113 robatoris amb violència i intimidació, davant dels 55 que van tenir lloc en el mateix període de l’any passat. Així mateix, també van augmentar els robatoris amb força en domicilis, establiments i altres dependències, amb un total de 268 denúncies, la qual cosa suposa un augment de més del 33% respecte al primer trimestre de 2021. Així mateix, les forces i cossos de seguretat van tenir coneixement de 1.183 furts a les comarques lleidatanes entre gener i març, un 41,8% més que l’any passat.

tracking