SEGRE

Protecció Civil activa l'alerta per la previsió de pluges intenses aquest dissabte

Es manté l'avís per temperatures màximes extremes i alt risc d'incendi

Protecció Civil

Protecció Civil activa l'alerta per la previsió de pluges intenses aquest dissabte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Inuncat per la previsió de pluja intensa aquest dissabte a la tarda que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). D'acord amb la informació de l’SMC, a partir del migdia i fins al vespre es preveuen xàfecs intensos a punts del Pirineu, Prepirineu, quadrant nord-est i també d'altres pel terç sud i oest del territori. Les pluges podran superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i podran anar acompanyades de tempesta i localment de pedra i ratxes fortes de vent, especialment a les comarques del Ripollès, Garrotxa, Osona i Alt Empordà, però també es poden donar en totes les comarques del quadrant nord-oest i del sud de Catalunya.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure. Cal tenir en compte que aquestes precipitacions i tempestes poden donar-se de forma molt ràpida. Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

D'altra banda, Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla INFOCAT per la combinació de l’elevat risc d’incendi, les altes temperatures i la baixa humitat relativa, que ha de durar fins demà diumenge. El Cos d’Agents Rurals ha activat el nivell 3 del Pla Alfa a 249 municipis de 23 comarques i ha tancat l’accés a 8 massissos: Montsant, Montserrat, Garraf-Foix, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs, Cardó-Boix. L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal, i també queden aturats els treballs forestals i la caça en els municipis afectats.

A més, l’SMC ha emès un avís de risc per temperatures màximes extremes generalitzades al territori per avui, que afectaran especialment la zona del pla de Lleida i les Terres de l’Ebre. Els valors d’humitat es preveuen molt baixos a causa de l’entrada de vent d’oest que afectarà a tot l’interior de Catalunya, i que arribarà molt sec i reescalfat. Per demà també s’esperen temperatures elevades, sobretot al litoral i prelitoral central.

tracking