SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

Estiu 'calent' a Puigverd

Enfrontaments entre ERC i PSC i fins i tot denúncies creuades als Mossos per agressions entre l'alcaldessa republicana i l'edil socialista, en el rerefons de la moció de censura que es debatrà el pròxim dia 25 || La ruptura del pacte de govern divideix l'opinió dels veïns

Veïns de Puigverd de Lleida juguen al dòmino a la llar de jubilats.

Veïns de Puigverd de Lleida juguen al dòmino a la llar de jubilats.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les elevades temperatures d’aquest estiu s’adiuen molt amb el clima polític que es viu aquests dies a Puigverd de Lleida. Els fets es remunten al 28 de juliol, abans de la festa major del primer cap de setmana d’agost, quan els Mossos es van personar al poble arran d’una forta discussió entre l’alcaldessa republicana, Sandra Barberà, i el regidor d’Urbanisme del PSC, Josep Maria Vilalta. Aquest reclamava que es complís el pacte firmat per les dos formacions, en virtut del qual li corresponia ser alcalde l’últim any del mandat.

Segons Barberà, Vilalta va acudir a l’ajuntament i la va increpar fins que van sortir de la casa de la vila. A més, li va donar un cop amb la seua crossa a la furgoneta. Vilalta assegura que, al fer marxa enrere, el vehicle li va trepitjar un peu i va ser aleshores quan el va colpejar per avisar.

Cap a les 13.00 hores l’edil va trucar als Mossos i una ambulància. Barberà, per la seua part, va presentar una denúncia a la policia autonòmica el mateix dia amb enregistraments de les paraules de l’edil. Aquest episodi evidencia el deteriorament de les relacions entre els que van ser socis de govern i que han desembocat en la moció de censura que es votarà el dia 25.

La impulsa JxCat, a l’oposició, per fer alcalde el seu portaveu, Josep Solsona, i compta amb el suport del PSC, que va deixar el govern a l’incomplir-se el pacte amb ERC. Els veïns, per la seua banda, observen entre enfadats i avergonyits els esdeveniments.Part dels veïns defensa que els pactes s’han de complir. Altres creuen que “el d’ERC era un pacte antinatura, van oblidar que el PSC va donar suport al 155, tot i que ara Junts faci el mateix”.

Per a alguns, “estava cantat que Esquerra no compliria el pacte i va utilitzar l’edil del PSC per arribar al govern municipal”. “Ara que tenen el pressupost sanejat, després que Vilalta donés suport a una modificació de crèdit de 800.000 euros, el fan fora”, apunten. També hi ha qui afirma que Vilalta és “polèmic i conflictiu” i que “no pot ser alcalde”, a la qual cosa altres responen que “si no era una persona vàlida, haurien d’haver-la fet fora fa temps, no a les portes de les eleccions, d’aquí a menys d’un any”.

“Aquests dies estem passant vergonya aliena”

El Ricard, l’Enric, el Jaume i el Santiago tenen cadascun la seua ideologia però no els agrada l’ambient que es respira aquests dies a Puigverd. “Estem passant molta vergonya aliena.” Ho diuen, sobretot, per la topada de l’alcaldessa i l’edil del PSC el 28 de juliol. “Van venir els Mossos i ens van preguntar què havíem vist”, expliquen.

“Jo no he vist res, que tinc cataractes”, els va respondre un d’ells. “No és bonic que vinguin els Mossos al poble per aquestes coses. Ens fa posar-nos en situacions que no ens corresponen”.

Coincideixen en el fet que “si hi ha un pacte per governar, doncs es compleix, encara que sembla que no hi havia aquesta intenció”. “Tot això és molt surrealista”, conclouen.“No sé com s’ha muntat aquest embolic, el que sí que sé és que no beneficia el poble. Si havien pactat anar junts és el que havien de fer fins al final, tres anys ERC i un el PSC.

És estrany que en tres anys no hi hagi hagut problemes ni diferències i ara que toca el relleu, sí. Tot això desanima les empreses a venir al poble i algunes no s’hi han pogut instal·lar, així que que governi el que en sàpiga més”.“Jo no soc partidari de ningú, però si les acusacions entre PSC i ERC eren tan greus haurien d’haver anat a la Justícia i ho haurien d’haver fet abans, no haver arribat a una moció de censura, que és l’últim recurs. Haurien d’haver parlat entre els dos partits de l’equip de govern i crec que Esquerra s’ha equivocat.

Ha posat amb safata la moció i l’oposició ho ha aprofitat”, assenyala aquest veí.

Veïns de Puigverd de Lleida juguen al dòmino a la llar de jubilats.

Veïns de Puigverd de Lleida juguen al dòmino a la llar de jubilats.GERARD HOYAS

Veïns de Puigverd de Lleida juguen al dòmino a la llar de jubilats.

Veïns de Puigverd de Lleida juguen al dòmino a la llar de jubilats.GERARD HOYAS

tracking