SEGRE

CONCURSOS AFICIONS

Sidamon organitza la seua primera fira de carabasses gegants

Sergi Balcells, amb la carabassa gegant conreada l’any passat.

Sergi Balcells, amb la carabassa gegant conreada l’any passat.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sidamon serà escenari el 18 de setembre de la primera edició de la fira de carabasses gegants, en la qual es podran veure exemplars el pes dels quals superarà els 300 i fins i tot els 500 quilos, procedents de Catalunya, Aragó, València i altres llocs. Es tracta d’una iniciativa de l’ajuntament amb el cultivador Sergi Balcells, que presentarà la carabassa que ha pogut collir aquest any, de 150 quilos. El nou certamen inclourà un concurs per triar les tres carabasses més grans, que serà puntuable per al certamen internacional Great Pumpkin Commonwealth (GPC) en què participen cultivadors d’arreu del món.

El primer premi serà de 350 euros; el segon, de 250 i el tercer, de cent. Els tres guardonats rebran el premi distintiu de la GPC.La primera fira dedicada a les carabasses gegants també espera la participació de productors d’altres fruits de gran mida, com per exemple una síndria de seixanta quilos. Les activitats es duran a terme al Parc del Canal i el programa de la fira inclourà tallers de manualitats amb carabasses per als més petits i tallers gastronòmics.

Així mateix, hi haurà una exposició de peces artesanes fetes amb carabasses de Rafa Alegre a la sala d’actes de l’ajuntament i una altra de tractors antics.

tracking