SEGRE

HABITATGES CONFLICTE

El Govern reclama els pisos d'Alcoletge

La conselleria de Drets Socials demana a la Sareb que els els cedeixi per rehabilitar-los i el reallotjament de les 3 famílies que encara malviuen al bloc saquejat sense llum ni aigua

Estat d’un dels pisos del bloc saquejat d’Alcoletge.

Estat d’un dels pisos del bloc saquejat d’Alcoletge.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Drets Socials ha reclamat en reiterades ocasions a la Sareb el reallotjament de les tres famílies que en l’actualitat viuen al bloc de pisos saquejats d’Alcoletge, així com fer-se càrrec d’aquests per habilitar-hi habitatge social. Assegura que el cas d’Alcoletge és un exemple d’abandó per part de la Sareb de pisos que no compleixen la funció d’habitatge social quan és necessària i podrien fer aquest servei si estiguessin en una altra situació. Per aquesta raó, des del departament de Drets Socials “hem reclamat la cessió dels pisos que hi ha a Catalunya en aquesta situació per poder encarregar-nos de la seua gestió i manteniment”.

La consellera Violant Cervera ja ha fet aquesta reclamació en una carta que encara no ha rebut resposta, de forma conjunta amb la Generalitat Valenciana. Prop de 60 immobles, gairebé tots els d’un bloc de pisos d’aquesta població del Segrià, que porta més de 10 dies sense llum ni aigua, han quedat inhabitables per saquejos a l’anar-se’n la majoria dels habitants, tant inquilins com okupes. Així ho ha constatat l’ajuntament, que també exigeix a la Sareb, propietària de l’edifici, que el rehabiliti o el cedeixi al municipi.

Fins aleshores la previsió és tapiar-lo.Malgrat que la majoria dels habitants del bloc se’n van anar al quedar-se sense llum ni aigua, encara queden tres famílies que malviuen a l’edifici sense els serveis bàsics al no tenir cap altre lloc on allotjar-se.El bloc era d’un fons d’inversions que va passar a mans de la Sareb el 2019, quan pràcticament la totalitat dels seixanta pisos estaven habitats per inquilins amb contractes de lloguer social. Ajuntament i veïns han acusat des de fa temps la Sareb de permetre el deteriorament del bloc i de mòbing immobiliari.

tracking