SEGRE

MEDI AMBIENT SILVICULTURA

Crearan associacions locals contra incendis forestals al pla de Lleida

La presentació de la iniciativa ahir a Almatret.

La presentació de la iniciativa ahir a Almatret.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ajuntaments del pla de Lleida promouen la creació d’associacions de propietaris forestals per millorar la gestió dels boscos, una qüestió que ha quedat patent arran dels incendis forestals d’aquests darrers anys. Ho fan en col·laboració amb l’associació Leader Ponent, que treballa per al desenvolupament econòmic sostenible al món rural des de diferents àmbits com l’energètic i la promoció de productes locals. L’objectiu és sumar esforços i aprofitar els recursos i oportunitats que ofereix el bosc, mitjançant una gestió conjunta que redueixi els costos als propietaris.

Mitjançant la creació d’associacions, esperen facilitar a aquest col·lectiu l’accés a ajuts públics. La voluntat és constituir aquest mes la primera associació, que agruparia propietaris forestals del sud del Segrià, part de les Garrigues i la Vall del Corb. De moment, ja són més d’una vintena els interessats a formar-ne part.

Entre els ajuntaments que s’hi volen adherir, val a destacar el d’Almatret, un municipi envoltat de 12.000 hectàrees de bosc de díficil accés atesa la proximitat de l’Ebre i pel pronunciat desnivell geogràfic. També preveu sumar-s’hi el consistori de Bovera, on el bosc es combina amb granges i ja hi ha hagut diversos incendis.

tracking