SEGRE

COMUNICACIONS ACTUACIONS

Torà millora l'accés inundable de l'Hostal Nou a Ardèvol

El camí que uneix Ardèvol i l’Hostal Nou, a Llanera.

El camí que uneix Ardèvol i l’Hostal Nou, a Llanera.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Torà ha millorat un tram d’uns 100 metres del camí que uneix Ardèvol i l’Hostal Nou, al nucli agregat de Llanera. Segons l’alcalde, Magí Coscollola, l’actuació ha consistit en la col·locació de formigó armat en aquest tram, que té uns quatre metres d’ample. Es tracta del traçat entre les masies de Soldevila i Gilibets, per on el camí travessa el riu Llanera.

En les èpoques de pluges aquesta zona es torna intransitable per les inundacions i el fang. L’actuació ha costat 30.000 euros, aportats en part a través del programa de Gestió Forestal Sostenible d’Acció Climàtica, que hi ha invertit 21.000 euros, i la resta anirà a càrrec dels fons de l’ajuntament. El camí, a banda de ser un pas important per comunicar les masies de Llanera, Ardèvol i Llobera, és també un pas d’ús agrícola i un itinerari d’interès paisatgístic, esportiu i històric.

Dona accés a elements d’interès patrimonial i històric, com el dolmen i el castell de Llanera. Val a assenyalar que ja l’any passat el consistori de Torà va millorar el tram de la Segarra de 8 quilòmetres de la carretera que uneix Torà amb Ardèvol atesa la precarietat d’aquesta via. Segons assenyala Magí Coscollola, les arques municipals no poden afrontar la millora de carreteres locals i va advocar perquè passin a ser competència de la Diputació o de la Generalitat.

tracking