SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Una jaqueta roja va delatar l'acusat de violar una anciana de 94 anys a Tamarit

La víctima tenia 94 anys el 2021 i l'agressor havia deixat notes amb oferiments sexuals a altres veïnes, segons la Guàrdia Civil || Li demanen 17 anys de presó

L’acusat, de 25 anys, ahir en la primera jornada del judici celebrat a l’Audiència d’Osca.

L’acusat, de 25 anys, ahir en la primera jornada del judici celebrat a l’Audiència d’Osca.VERÓNICA LACASA/HERALDO DE ARAGÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència d’Osca va acollir ahir la primera jornada del judici contra un jove de 25 anys acusat de violar una anciana de 94 mentre dormia a casa, a Tamarit de Llitera. La Fiscalia sol·licita per a l’acusat, d’origen gambià, una pena de 17 anys de presó, petició que l’acusació particular eleva a 19 anys. Segons va informar ahir l’Heraldo de Aragón, una jaqueta roja brillant amb el puny dret tacat de sang va delatar l’acusat, ja que va ser l’única identificació que va poder donar la dona a la Guàrdia Civil després de l’agressió, que va tenir lloc la nit del 16 de gener del 2021.

La peça va ser localitzada a l’habitació de la casa on residia el processat, situada molt a prop de la de la víctima, al costat d’altres indicis com notes manuscrites amb oferiments sexuals i el seu telèfon que havia repartit pels cotxes d’altres veïnes en dies previs als fets. També van trobar els pantalons trencats i tacats de sang que portava en el moment de l’agressió, i un telèfon el número del qual coincidia amb el que havia posat a les notes. A més, en l’enregistrament de les càmeres d’un establiment proper apareixia amb la mateixa roba que suposadament portava durant l’agressió i que van trobar al seu domicili. L’acusat es va negar a declarar, una cosa que sí que van fer, a porta tancada, la víctima i el seu fill.

Diversos agents van exposar el relat que els va fer la padrina, quan aquella nit es va posar a dormir i unes dos hores després va notar que una persona s’introduïa al seu llit i s’abalançava sobre ella tapant-li la boca. Les proves de l’ADN van confirmar que l’acusat havia estat l’autor de l’agressió, van assenyalar. Així mateix, van relatar que van trobar restes de sang en diverses estances de l’habitatge de la víctima i també empremtes a la finestra per la qual suposadament havia entrat a la casa després de forçar un reixat i trencar els vidres. Així mateix, presentava ferides a les mans i als canells.

Per la seua banda, els forenses van declarar que, com a conseqüència de l’agressió, la víctima ha tingut seqüeles molt importants. “No ha estat capaç de superar-ho”, van afirmar. La Fiscalia també demana incloure l’ADN de l’acusat en un registre policial atesa la seua perillositat. El judici continuarà avui i demà.

tracking