SEGRE

MUNICIPIS CONSULTA

Els veïns d'Alfarràs rebutgen apujar l'IBI per contractar més vigilants

Primer dia de la votació a Alfarràs sobre la pujada de l’IBI.

Primer dia de la votació a Alfarràs sobre la pujada de l’IBI.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns d’Alfarràs han rebutjat apujar l’IBI per contractar dos vigilants urbans, una proposta que va formular l’ajuntament arran dels nombrosos actes vandàlics en la població. Així ho mostren els resultats de la consulta veïnal que es va celebrar del 12 al 23 d’aquest mes i en la qual han participat 497 veïns, més de 20% de les 2.418 persones majors de 16 anys que estaven convocades a votar. Els vots en contra han estat 342, un 68,8%, mentre que els favorables van ser 151 i 4 no es van decantar per cap opció, segons fonts municipals.

L’alcalde, Joan Carles Garcia, va indicar que, “una vegada descartada la proposta, caldrà pensar en una altra alternativa. Es va plantejar contractar vigilància privada però resulta més car que apujar l’IBI, amb la qual cosa la solució, ara per ara, passa per sol·licitar més presència dels Mossos d’Esquadra. També racionalitzarem les partides de cara als pressupostos del 2023 per veure si se n’hi pot incloure alguna amb aquesta finalitat”.Alfarràs compta amb dos vigilants urbans que, en ocasions, també patrullen algunes hores de nit.

El mateix alcalde participa també en la vigilància nocturna, malgrat que les nits més conflictives són les de cap de setmana. “És quan es concentren els actes incívics. De fet, aquest cap de setmana van robar i van cremar un cotxe”, va explicar.

tracking