SEGRE

RECLAMACIONS VEÏNALS

Veïns de les Borges Blanques denuncien 40 okupacions que generen inseguretat i incivisme

Desenes de persones assisteixen a una reunió per reclamar solucions || Els atribueixen incivisme, abocaments i amenaces

Desenes de veïns van assistir a la reunió convocada per la plataforma contra les okupacions.

Desenes de veïns van assistir a la reunió convocada per la plataforma contra les okupacions.ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Si ens reunim ara és perquè portem deu anys amb inseguretat i no es fa res.” Oriol Xifré, de la plataforma veïnal de les Borges Blanques que ahir va convocar una reunió per exigir solucions a l’okupació de pisos, va mostrar les seues queixes davant de desenes de veïns en la trobada d’ahir a la nit. Van denunciar conflictes socials i delictes derivats d’alguna de les okupacions.

Calculen, a partir de censos de l’ajuntament, que són una quarantena, la majoria, a l’avinguda Santiago Rusiñol i el carrer La Font. La plataforma assegura que gran part de l’incivisme es deu a aquestes okupacions: sorolls de matinada, conducció temerària, abocaments descontrolats o coaccions, agressions, robatoris i tràfic de drogues.

La reunió va acollir un debat intens per posar sobre la taula propostes de solucions. Després d’això, van demanar una reunió a l’ajuntament. L’alcaldessa, Núria Palau, que hi va acudir com a “oient”, va dir que “l’ajuntament sempre està receptiu per a qualsevol tipus de reunió”, si bé “les solucions no poden arribar amb la rapidesa que molts desitjarien”. Va recordar que el desallotjament dels pisos està subjecte a un procés judicial després de les denúncies de les empreses propietàries.

tracking