SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

El jove del Pont de Suert anava a viatjar per integrar-se al Daesh

En l'operació ha participat l'FBI i ahir va ingressar a la presó per ordre de l'Audiència Nacional || L'arrestat era un expert en armes i explosius

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jove del Pont de Suert detingut dilluns a Saragossa per terrorisme islamista va mostrar una “actitud violenta” i tindria la intenció de desplaçar-se en zona de conflicte per integrar-se a l’estructura encara activa de Daesh, segons va informar ahir la Guàrdia Civil. L’Audiència Nacional va dictar ahir el seu ingrés a la presó com a presumpte autor de delictes de terrorisme. En l’operació ha estat clau la participació de l’FBI.

El detingut, segons els investigadors, desenvolupava presumptament una intensa activitat projihadista a través d’internet. Comptava amb perfils oberts en diverses xarxes socials i aplicacions de missatgeria instantània, integrats a entitats propagandístiques vinculades al Daesh. A través d’aquests perfils, difonia abundant propaganda jihadista sobre activitats terroristes que es portaven a terme en diferents escenaris, i sobre material per a la fabricació d’explosius.

Aquesta persona hauria fet un pas d’especial transcendència recentment, incloent enregistraments en què mostrava total compromís amb els objectius de Daesh i jurava fidelitat a aquesta organització. Durant la investigació ha estat fonamental la cooperació internacional amb l’FBI, que ha exercit un rol important per a la identificació i neutralització del detingut. El detingut, com ja va informar aquest diari, comptava amb experiència en l’ús d’armes i explosius.

També ha mostrat una conducta violenta i agressiva amb els agents. De la mateixa manera, durant la investigació s’ha constatat que el detingut adoptava múltiples mesures de seguretat. Després de la detenció, els agents van fer diversos escorcolls en immobles associats al detingut amb el pis de la plaça Mercadal del Pont de Suert, on vivia amb la seua mare, per recopilar les evidències de les seues activitats i aclarir els fets investigats tant a Espanya com en altres països.

El jove va ser detingut dilluns a Saragossa i traslladat al Pont de Suert per escorcollar l’habitatge.

El jove va ser detingut dilluns a Saragossa i traslladat al Pont de Suert per escorcollar l’habitatge.GUARDIA CIVI

El jove va ser detingut dilluns a Saragossa i traslladat al Pont de Suert per escorcollar l’habitatge.

El jove va ser detingut dilluns a Saragossa i traslladat al Pont de Suert per escorcollar l’habitatge.GUARDIA CIVI

tracking