SEGRE

PALLARS DINAMITZACIÓ

Llimiana reuneix unes 1.000 persones a la XIII Fira del Mostillo

Amb 30 parades gastronòmiques i d'artesania

Imatge de l’actuació del grup Tradimix a la Fira del Mostillo de Llimiana.

Imatge de l’actuació del grup Tradimix a la Fira del Mostillo de Llimiana.J.M.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Llimiana va celebrar entre dissabte i ahir la XIII edició de la Fira del Mostillo i la primera trobada de Músiques del Pirineu, que ha atret aproximadament 1.000 persones. L’alcalde, Josep Terré, va assenyalar ahir en aquest sentit que el certamen va comptar amb la participació d’una trentena de parades de productes d’alimentació com formatges, embotits i vi i també hi va haver estands d’artesans, que van posar a la venda productes com per exemple joies. Els visitants van poder gaudir ahir a primera hora del matí de l’esmorzar popular a base de llonganissa amb mongetes, pa torrat i vi i també de la trobada de vehicles d’època de la Secció del Pallars del Club de Vehicles Històrics de Lleida.

També hi va haver una degustació de plats amb mostillo, que és una elaboració a base de most, farina i fruita seca.Per la seua banda, el grup Tradimix va amenitzar la jornada festiva en aquest municipi del Pallars Jussà. Així mateix, ahir també es va oferir un taller de ceràmica, a càrrec de Sara Parcerisas, i al Centre d’Interpretació del Montsec de Llimiana es va projectar el vídeo Un vol per Llimiana de Jaume Elies. A la Fira del Mostillo també es va sortejar una cistella amb productes dels expositors que van participar en el certamen i es va rifar un vol en parapent.

Així mateix, dissabte a la tarda va tenir lloc una actuació de Tradimix, que va oferir un taller de dansa folk i un ball amb els seus acordions diatònics. A la nit, els alumnes de l’aula del taller de la companyia Maitant Teatre van representar l’obra Oh My Princess, una comèdia sobre els personatges dels contes clàssics que perpetuen les desigualtats de gènere.

tracking