SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Un municipi del Segrià habilitarà un alberg per a investigadors i turistes en una masia

Tindrà capacitat per a gairebé 40 persones i suposarà una inversió d'uns 500.000 €

El complex de la UdL per a l’estudi de l’energia solar.

El complex de la UdL per a l’estudi de l’energia solar.AJUNTAMENT D’ALMATRET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Almatret projecta convertir una antiga masia de dos plantes en un alberg municipal per a turistes i investigadors sobre energies renovables. Segons l’alcalde, Jordi Tarragó, tindrà capacitat per a unes 36 persones i suposarà una inversió de 490.215 euros, que finançaran amb fons del programa Leader Ponent. El poble té ja un alberg de vuit places que “gairebé sempre està ocupat”, va dir Tarragó.

Almatret treballa per convertir-se en el primer poble català a autoproveir-se amb energies netes, gràcies a un projecte en el qual col·laboren l’ajuntament i la UdL. L’objectiu és que les 152 cases del poble es proveeixin de fonts renovables comptant amb fons de la UE. La UdL ha desplegat a les antigues escoles instal·lacions per verificar que és viable i diverses famílies estan interessades a instal·lar plaques solars i crear una comunitat energètica.

Segons Tarragó, aquest projecte i el del futur Centre d’Interpretació de l’Energia atreu nombrosos investigadors, a qui cal sumar turistes interessats als paratges i la proximitat de l’Ebre.El futur alberg suposarà ampliar la cuina i el menjador i instal·lar una bugaderia que puguin utilitzar veïns d’edat avançada que la necessitin. “Moltes persones grans que viuen soles utilitzarien aquest menjador social”, va dir l’alcalde. Aquest servei funciona ja en altres poblacions com Bovera o Vinaixa.

Així mateix, també es crearien llocs de treball, atès que es contractaria una família per a l’explotació i la gestió de l’alberg.

tracking