SEGRE

TURISME PROJECTES

El Pallars Jussà projecta un camp d'eslàlom a la Pallaresa per impulsar el turisme actiu

A més d'una via ferrada, en el marc del programa de dinamització turística de la comarca, dotat amb 1,3 milions de fons europeus || Ultimen la millora del pont de Monares, en l'accés a Llimiana

Pont de Monares a Llimiana - La reparació del pont de Monares, al tram inicial de la carretera local de Llimiana, l’LV-9121, encara la recta final i està previst que acabi el mes de novembre. La Diputació ha invertit 1,1 milions en la reparaci ...

Pont de Monares a Llimiana - La reparació del pont de Monares, al tram inicial de la carretera local de Llimiana, l’LV-9121, encara la recta final i està previst que acabi el mes de novembre. La Diputació ha invertit 1,1 milions en la reparaci ...J. MARTÍ

Creat:

Actualitzat:

El consell del Pallars Jussà ha encarregat el projecte d’un camp d’eslàlom de 550 metres de longitud en el curs de la Noguera Pallaresa a l’altura de la Pobla de Segur, a cent metres del pont de Claverol i al límit amb el municipi de la Conca de Dalt. Aquest i altres projectes en curs pretenen impulsar el turisme actiu a la comarca. S’emmarquen en un programa dotat amb 1,3 milions d’euros, finançat amb fons Feder de la UE i en què participa també la Diputació.

El projecte del camp d’eslàlom ha d’estar redactat a finals d’any per adjudicar obres a començaments del 2023. Aquest equipament esportiu se suma a la construcció d’una via ferrada a Terradets, a la zona coneguda com a Paret de les Arcades de Llimiana. Les obres es licitaran aviat i aprofitaran un pendent proper al túnel de Monares.

El projecte preveu un itinerari d’uns 380 metres, dividits en dos trams. El primer es considera d’iniciació, amb un recorregut semihoritzontal fins a l’última arcada per sobre de l’aigua, d’uns 240 metres de longitud. El segon està destinat a escaladors més experimentats, és vertical, i suposa un recorregut de 140 metres de longitud.Aquestes dos actuacions hauran de suposar un impuls turístic per a la comarca, juntament amb altres com el centre d’interpretació de la naturalesa a Pessonada, la implantació de rutes amb raquetes i esquí de muntanya a la Vall Fosca i la via verda per unir els pantans de Sant Antoni i Cellers.

Fonts del consell van apuntar que actualment s’està executant l’últim tram d’aquest itinerari per als vianants i per a bicicleta al marge dret del riu Noguera Pallaresa, entre els embassaments de Sant Antoni i Terradets. Concretament, entre les localitats de Salàs de Pallars i Cellers (Castell de Mur), amb una longitud de més de set quilòmetres. Suposa una inversió d’un milió d’euros, dels quals la Generalitat n’aporta més de 400.000.

Aquesta actuació dona continuïtat a la via creada entre els anys 2013 i 2015, en la mateixa línia des de la Pobla de Segur fins a Salàs. Una vegada acabin les obres aquest trimestre, es disposarà d’un sender de 30 quilòmetres que recorreran diversos punts d’interès paisatgístic i històric de la comarca, com el pou de gel de Talarn, el pont romànic de Tremp i la séquia centenària de l’Espona, entre d’altres.

Obren la porta a convertir en hotel l’estació de trens de Salàs

El consell del consell Pallars Jussà ha obert la porta a rehabilitar l’estació de trens de Salàs de Pallars per instal·lar-hi un petit hotel.

Aquesta és una de les propostes que planteja a l’hora d’actualitzar el pla especial urbanístic que regula les activitats al pantà de Sant Antoni i els municipis de l’entorn. L’estació ferroviària, actualment en desús, és propietat de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), titular de les instal·lacions de la línia de la Pobla. Fonts de FGC van puntualitzar que actualment no hi ha propostes sobre la taula per instal·lar un hotel a l’edifici.

El canvi en la planificació urbanística que planteja el consell del Pallars Jussà ha iniciat la tramitació davant de la Generalitat i pretén afavorir activitats turístiques ambientalment sostenibles al pantà i l’entorn. Proposa mesures com fer més accessibles les ribes de l’embassament a excursionistes a peu.

tracking