SEGRE

MUNICIPIS DEMOGRAFIA

Arriben cinquanta refugiats per frenar la despoblació

Ja viuen en 16 pobles de Lleida i ahir es van incroporar els últims || Projecte de l'Associació de Micropobles i Govern

Verònica i Washington a la casa de Torre-serona per la qual pagaran un lloguer social.

Verònica i Washington a la casa de Torre-serona per la qual pagaran un lloguer social.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una cinquantena de persones amb estatus de refugiats han arribat a 16 pobles de Lleida, la qual cosa permetrà reobrir cases buides i frenar la despoblació rural. La iniciativa s’emmarca dins del projecte impulsat per l’Associació de Micropobles de Catalunya en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i amb la Universitat Autònoma de Barcelona. Són municipis de menys de 500 habitants que faciliten a aquestes famílies un habitatge i feina durant 12 mesos per aconseguir la seua integració social.

Hi participen els ajuntaments d’Aspa, Almatret, la Sentiu de Sió, Ciutadilla, Torre-serona, Torrebesses, Bellaguarda, Talarn, Preixens, Llardecans, Nalec, Baix Pallars, els Omells de na Gaia, Farrera, Conca de Dalt i Tírvia. La parella d’uruguaians formada per Renzo i Yanaina va ser de les primeres a arribar a Aspa a finals de setembre i ahir van recalar a Torre-serona Washington i Verónica, de l’Equador, pares de dos nenes de 8 anys i 11 mesos que van recórrer aquesta població en la qual viuran a partir de dilluns, ja que el cap de setmana faran la mudança des de Santa Coloma de Gramenet. “Estem molt contents de començar una nova vida i superar els nostres problemes econòmics”, van dir.

Segons el president de l’Associació de Micropobles, Mario Urrea, ahir també va arribar una família del Pakistan a Torrebesses, població de la qual és alcalde.

tracking