SEGRE

EMERGÈNCIES

Els bombers voluntaris debaten sobre el seu futur a Agramunt

Asbovoca celebra un congrés en el qual reclama un canvi de l'actual model || Recorden que han de complir amb obligacions similars a les dels funcionaris

Josep Maria Alcalà, president d’Asbovoca, ahir al congrés celebrat a Agramunt.

Josep Maria Alcalà, president d’Asbovoca, ahir al congrés celebrat a Agramunt.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers voluntaris veuen perillar el seu futur. La nova llei espanyola, que naix amb l’objectiu de regular i professionalitzar el sector, no encaixa amb la llei catalana, en la qual hi ha un cos mixt format per voluntaris i professionals. D’altra banda, el mateix cos replanteja la seua posició ja que, si bé la seua dedicació, els horaris, el sistema d’accés i el control d’avisos mitjançant una aplicació, entre d’altres, són voluntaris, s’assemblen més a un cos de professionals que a un de voluntaris.

Aquests van ser dos dels aspectes que es van debatre ahir a Agramunt en el marc de la celebració del 23 congrés de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca). L’entitat també va aprofitar la jornada per commemorar el trentè aniversari. Van participar-hi mig centenar de bombers voluntaris i es van organitzar diferents xarrades, com la del diputat al Congrés i ponent de la nova llei, Rafael Mayoral (Podem).

Mayoral va afirmar que “és urgent aprovar una llei de coordinació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i salvament i, alhora, garantir la seua professionalització integral per evitar la precarietat”.El congrés el va inaugurar l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernández, que va manifestar que els bombers voluntaris estan molt arrelats a Catalunya, en el cas d’Agramunt des del seu naixement ara fa trenta anys, “per la qual cosa els donem tot el nostre suport en les seues reivindicacions”. En el mateix sentit, es va manifestar el delegat territorial d’Interior, Xavier Garròs. També hi va participar Ramon Espadaler, diputat al Parlament pel PSC i Units per Avançar, que va assegurar que “nosaltres proposem crear un grup de treball en la comissió d’Interior amb participació de grups parlamentaris, bombers professionals i voluntaris i administració per reflexionar sobre el model de bombers, sense prejudicis i buscant consensos”.

Val a recordar que Espadaler també va ser conseller d’Interior entre els anys 2012 i 2015. El president d’Asbovoca, Josep Maria Alcalà, va assegurar que “el model actual està obsolet i s’ha d’adaptar a les noves necessitats. Ser voluntari en aquest moment vol dir ser personal laboral encobert”.

tracking